Açlık grevleri 33. gününde: Tutsaklar direnişte kararlı!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için cezaevlerinde başlatılan açlık grevleri 33. gününde devam ediyor. Direnişte Israrlı olan tutsaklara baskılar da artıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı siyasi tutsakların 27 Kasım’da süresiz-dönüşümlü olarak başlattığı açlık grevleri 7. grubun devralmasıyla 33. gününde sürüyor.

TUTSAKLARA BASKILAR ARTTI

Cezaevi idarelerinin eylemdeki tutsaklara dönük baskıları da arttı. Son olarak Tarsus Cezaevi’nde tecride karşı açlık grevinde olan tutsaklar, cezaevi idaresinin tuz, şeker ve limon gibi gerekli malzemeleri vermediğini açıkladı.
Kandıra Cezaevi’nde de siyasi tutsakların kaldıkları koğuşlarda açlık grevine başladıkları gün yapılan aramalarda özel eşyalara el konuldu.
Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde süresiz-dönüşümlü açlık grevini sürdüren kadınlara disiplin cezaları verilirken, iletişim haklarını kullanan tutsakların, hak ihlallerini anlattıkları anda telefonlarının kesildiği belirtildi.  
Urfa'daki açlık grevi eylemi de koronavirüs salgınının gölgesinde devam ediyor. Artan vaka sayısına rağmen tutsaklara test yapılmıyor.
Yine Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde de eylemin başladığı günden bu yana baskılar arttı. Şakran'daki tutsaklar şunları anlattı: "Koğuş aramaları sıklaştı. Her akşam gardiyanlar sayıma geldiğinde yüzlerinde maskeleri yok. Kantin fiyatları da iki katına artmış durumda. Dışarıda satılan fiyatın üstünde bir fiyat ile satılıyor. Bazen ihtiyaç listemizi yazıyoruz cezaevinde bulunmuyor. Ürünler yok gelmedi denilerek bize verilmiyor. Temizlik malzemesi ve pet almak istiyoruz ama kantinde olmadığı için alamadık. Koğuşlara gelen elektrik faturası çok yüksek. Gardiyanlar kapıya gelip elektrik faturasını ödemediğiniz takdirde elektriğinizi keseriz diyerek tehdit ediyorlar."
Tutsaklar, tecrit kalkana kadar ısrarcı olacaklarını belirterek, halka da eylemi sahiplenme çağrısı yapıyor.
MAXMÛR
Maxmûr Kampı’nda da İmralı tecridine karşı kadınların öncülüğünde 18 Aralık’ta başlatılan açlık grevi sürüyor. Maxmûr Şehit Aileleri Derneği’nde sürdürülen eylem 12. gününde.