Adalet Nöbeti eylemcileri: Çözümün adresi İmralı

Tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti’nde Türkiye’nin demokratikleşmesi için Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini belirtilirken, çözümün adresi olarak da İmralı gösterildi.

Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA)  öncülüğünde “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” talebiyle başlatılan kampanya kapsamında tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 29’uncu gününde devam etti.

Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Konak ve Menemen ilçe örgütlerinde devam eden nöbet eylemlerini çok sayıda yurttaş ziyaret etti.

İZMİR

DEM Parti Konak İlçe Örgütü’nde devam eden Adalet Nöbeti’ni bugün DEM Parti İzmir İl Örgütü ve DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Türkan Aslan Ağaç ve Akın Birdal ziyaret etti. Burada konuşan Türkan, Barış Anneleri’nin desteğini alarak annelerin mücadelesinin kendilerine rehber olmasını istediklerini söyledi. Ağaç, Türkiye’nin temel sorununun demokratikleşme sorunu olduğunu ifade ederek, “Kürt sorunu temel taşlardan biri. Yani Kürt sorunu çözülmeden demokratikleşmeyi sağlamak mümkün değil. Demokratikleşmeyi sağlamak için de Kürt sorununu çözmek zorundayız. Türkiye, 21’inci yüzyılı da kaybetmemesi için Kürt sorununu çözmek zorunda. Kürt sorununun çözümünün de İmralı’dan geçtiğini artık sağır sultan da biliyor. O yüzden de İmralı kapılarının açılması gerekiyor” dedi.

‘TUTSAKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ GÖRÜNÜR KILALIM’

Çözüm sürecinin tekrardan başlatılması gerektiğini söyleyen Ağaç, “Bunun için üç yılı aşkın bir süredir devam eden tecridin ortadan kaldırılması şart. Bunu sağlamak adına da cezaevinde çok zor koşullarda yaşamını sürdürmek zorunda kalan tutuklular yine bedenlerini maalesef açlık grevine yatırmış durumdalar. Maalesef kamuoyunda bir farkındalık da yaratma koşullarına sahip değiller. Özellikle seçim sürecinin başlamış olması sebebiyle de talepler tamamen görünmez halde. İktidar bu taleplere kulağını kapatmış durumda. Bizim bu talepleri görünür hale getirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

DEM Parti Menemen İlçe Örgütü’nde devam eden Adalet Nöbeti’ni ise çok sayıda tutsak yakını ve yurttaş ziyaret etti. Adalet Nöbeti eylemleri ziyaretlerle sürdü.

MÊRDÎN

Mêrdîn’de DBP il binasında sürdürülen adalet nöbeti de devam ediyor. Mezopotamya Kültür Sanat Derneği üyelerinin ziyaret ettiği nöbet eyleminde erbaneler eşliğinde şarkılar söylenirken, Dengbej Hecer de kilamlarıyla nöbet eylemine destek verdi. Nöbet eylemine çok sayıda yurttaş da destek ziyaretlerinde bulunurken, sık sık “Bijî berxwedana zindana” sloganı atıldı.

Nöbet eylemini sürdüren tutuklu yakınları ve Barış Anneleri, ziyaret edenlere taleplerini anlatarak, mücadeleye devam edecekleri mesajını verdi.