Adalet Nöbeti: Kürtler geleceğine sahip çıkıyor

Êlih'teki eylemi ziyaret eden DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Kürtlerin hakları için gösterdiği direnişin umutları güçlendirdiğini vurgularken, Mêrdîn’de ise Eşbaşkan Devrim Demir, devrime öncülük eden annelere minnettar olduklarını ifade etti.

ADALET NÖBETİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle tutsak yakınlarının başlatığı Adalet Nöbeti eylemi devam ediyor.

ÊLIH

Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 70'inci gününde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü binasında sürdü. Eylemciler, "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlükler giydi. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük'ün ın yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi ziyaret etti.  

UMUDUMUZU GÜÇLENDİREN BİR DİRENİŞ VAR

Ziyarette konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, bayramın eşitliğe ve özgürlüğe vesile olmasını diledi. Bayındır, "Annelerin ve halkımızın öncülüğünde kutsal bir mücadele yürütüyoruz. Başarılı bir seçim süreci atlattık. Bütün eksikliklerimize rağmen halkımız el ele verince her zaman başaracağını gösterdi. Hiç bir zorbalık Kürt halkının mücadelesini çürütemez. 31 Mart'ta sonuçların ardından kayyım sistemiyle Kürt halkının iradesini gasp etmek istediler. Ama İstanbul'dan Kurdistan'a kadar halk ayaklandı ve iradesine sahip çıktı. Onun için bu mücadele hedefine ulaşacaktır" dedi.

Bütün Kürt halkının direnişte olduğunu aktaran Bayındır, sadece dışarda değil zindanlarda da aynı direnişlerin sürdüğünü söyledi. Bayındır, "Zindanlarda binlerce arkadaşımız direniyor, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan direniyor, annelerimiz direniyor, kadın, erkek, genç bütün halk direniyor. Kürt halkı hakları için tarihi bir direniş gösteriyor. İnancımızı ve umudumuzu güçlendiren bir direniş var" şeklinde konuştu. 

Nöbet eylemi “Jin, jiyan, azadî”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Bê Serok jiyan nabe" sloganlarıyla son buldu. 

MÊRDÎN 

Mêrdîn'de DBP İl Örgütü binasındaki Adalet Nöbeti eylemi 95'inci gününde. Çok sayıda kişi eylemcileri ziyaret etti. Sık sık "Bijî berxwedana zindanan" sloganının atıldığı eylemde, ziyaretçiler ve eylemciler bayramlaştı. Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Devrim Demir de ziyarete katıldı.  

Eşbaşkan Devrim Demir, "Bir bayram gününde annelerimizin Adalet Nöbeti eyleminde olması insanı acıtıyor. Fakat bu toplumsal bir gerçekliğimizdir. Yüzyıldır kendi kimliğimiz, dilimiz ve varlığımız için bir savaşın içindeyiz. Bu da bu mücadelenin bir parçasıdır. Annelerimiz mücadelemizin öncüleridir. Annelerimize minnettarız" dedi. 

Eşbaşkan Ahmet Türk ise, hapishanelerdeki tecride işaret ederek, "Bugün binlerce Kürt siyasetçi fikirlerini dile getirdiği için zindanda. Sayın Öcalan da 3 yılı aşkın bir süredir ağırlaştırılmış tecrit altında. Diğer tutsak arkadaşlarımız da devletin zulmü ve hukuksuzluğu ile tecrit altındalar. Kürt halkı, hakları için büyük bir direniş gösterdi. Geleceğine sahip çıkıyor. Büyük bir yük Kürt halkının omuzlarındadır. Bu ağır yükü en çok anneler taşıyor" diye konuştu.