Adalet Nöbeti sürüyor: Sonuç alana kadar eylemdeyiz

Amed ve Van'da Adalet Nöbeti'ni sürdüren tutsak aileleri, "Sonuç alana kadar eylemdeyiz" mesajını verdi.

Hasta ve infaz sürelerini tamamlamalarına rağmen tahliye edilmeyen tutsakların ailelerinin Amed Barosu'ndaki ek hizmet binasında başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 57. gününde devam ediyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, Kamu Emekçiler Sendikası (KESK) Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi aileleri ziyaret etti.

Ziyarette konuşan tutsak Abdulselam Güler’in kız kardeşi İnci Güler, açık görüşte ağız içi arama dayatmasına maruz kaldıklarını belirtti.

KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun, "Yaşanan bu hukuksuzluğa karşı sadece tutuklu aileleri değil herkesin karşı bir tavır sergilemesi gerekir” dedi.

SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, "Mutlaka bu hastaların en iyi şekilde tedavi edilmesi gerekir. Bunun için Adalet Bakanlığı, kamuoyu ve uluslararası camiaları bilgilendirmeye çalışıyoruz” diye kaydetti.

SES Şırnak Şube yöneticilerinden Murat Özbey, "Roboskî ve Şenyaşar ailesi davalarında adil yargılamalar olmadan demokrasi ve adaletten bahsedemeyiz" dedi. Cezaevlerinin "işkence kurumları" haline geldiğini kaydeden Özbey, "Tabii zindan geleneğinde bu baskılara karşı muazzam bir direniş geleneği var. Bu yaşananlara karşı örgütlülüğümüzü büyütmeliyiz” dedi.

Tutsak yakını Reşahat Ada, çocuklarının özgürlüğü sağlanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini vurgulayarak, "30 yıldır çocuklarımız cezaevinde. Neyden pişman olacaklar? Pişman olacak ne yaptılar? Pişman olmadıkları için infazları yakılıyor. Bu adalet mi" şeklinde konuştu.

Tutsak yakını Nuray Abay ise “Eğer tutuklu olan yakınım, komşum, akrabam için gelip oturmazsam kimin için oturacağım? Sonuç alıncaya kadar buradayız. Nereye kadar gidiyorsa gitsin” ifadelerini kullandı.

VAN

Tutsak ailelerinin Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti ise 33’üncü gününde devam ediyor. Aileleri, gün içerisinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Özalp İlçe Örgütü ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisi ziyaret etti. HDP Özalp İlçe Eşbaşkanı Sakine Kutpınar, Türkiye'deki baskı ortamına dikkat çekti.

Cezaevlerindeki ihlallerin artarak devam ettiğini kaydeden Kutpınar, demokrasi ve özgürlük isteyen kişilerin tutuklandığını belirterek, "Tüm siyasi tutsaklar şuan demokrasi ve hukuktan söz ettiği için temel insan haklarından yana tavır sergiledikleri için cezaevinde tutuluyor. Tutsaklar derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Ailelerimiz talepleri talebimizdir” dedi.