Adalet Nöbetleri: Tutsakların mücadelesini sürdüreceğiz

Adalet Nöbetlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mesajlar verildi, "Tutsakların mücadelesini sürdüreceğiz" denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri birçok kentte devam etti.

İSTANBUL

İstanbul’da Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 86’ncı gününde devam etti. Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sultanbeyli İlçe Örgütü binasında süren nöbet eyleminin yapıldığı salona Türkçe ve Kürtçe 'Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım' pankartı asılırken, katılımcılar "Tecrîd sûcê mirovahiyê ye" (Tecrit insanlık suçudur) yazılı beyaz önlükler giydi.

Adalet Nöbetine DEM Parti Kartal ve Maltepe ilçe örgütleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Hakların Demokratik Kongresi (HDK), Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) yöneticileri dayanışma ziyaretlerinde bulundu.

Abdullah Öcalan’ın bir an önce fiziki özgürlüğüne kavuşmasına dair mesajların verildiği eylemde "Bijî Serok Apo", "Jin, jiyan, azadî” ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları atılıp, Kürtçe stranlar seslendirildi.

ÊLIH

Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde Êlih'te başlatılan Adalet Nöbeti ise 35’inci gününde DBP İl Örgütü binasında sürdü. Nöbeti, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Êlih Milletvekilli Zeynep Oduncu, Êlih Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük, TJA, Êlih Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ziyaret etti.

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, annelerin verdiği mücadelenin önemine değinerek, bu mücadelenin toplumdaki sessizliği kırdığını ve mücadeleyi büyüttüğünü söyledi. 

AMED

Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan Adalet Nöbeti 93'üncü gününe girdi. Rezan (Bağlar) ilçesi Demokratik Bölgeler Parti (DBP) binasında devam eden nöbete katılanlar, “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlük giydi.

Nöbet, "Bîjî berxwedana zîndana"  sloganları ile devam etti.

MERSİN

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, dernek binasında 94’üncü gününde devam etti. Eyleme, Barış Anneleri ve kentteki dengbejler katıldı.  Sık sık “Jin, jiyan, azadî” sloganının atıldığı eylemde, tutsakların direnişine değinilerek, klamlar seslendirildi.

Nöbet, gün boyu ziyaretlerle sürdü.

İZMİR

İzmir'de başlatılan Adalet Nöbeti, DEM Parti Karabağlar İlçe Örgütü binasında 35'inci gününde devam etti. Cezaevlerinde açlık grevinde bulunan tutsakların gönderdikleri mesaj okundu. Tutsak yakınları, sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Jin, jiyan, azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganları attı. DEM Parti ve DBP yöneticileri ile çok sayıda kişi eylemcileri ziyaret etti. Eylem, Kürtçe şarkılarla devam etti.

WAN 

Wan’da da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 91’inci gününde devam etti. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü binasında devam eden nöbeti Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ile Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri ile çok sayıda kişi ziyaret etti.

Nöbet eyleminde konuşan annelerden Fatma Avcı, “Çocuklarımız açlık grevinde direniyorlar, biz de burada onlara destek olmak için adalet nöbetindeyiz. Çocuklarımızın sağlık sorunları oluşmaya başlamış. Bu zulüm ve baskılar nereye kadar devam edecek! Bizlerin istediği tek şey başta Sayın Abdullah Öcalan şahsında tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması ve fiziki özgürlüklerine kavuşmasıdır. Bu ülkede sadece Kürtlere karşı bu tür tutumlar sergileniyor. Bu ülkede adalet diye bir şey yok. Bizler bu hayata var oldukça tutsaklarımızın arkasında ve mücadelesini devam ettireceğiz. Bütün amacımız çabamız biran önce bunların son bulmasıdır. Bu mücadelemiz ve çabamız sonuç bulacaktır biz bunu biliyoruz onlarda iyi bilsin” dedi.

TJA Aktivisti Aynur Sarıca, “101 gündür arkadaşlarımız cezaevinde açlık grevindeler, bizler onların mücadelesini selamlıyoruz. TJA olarak cezaevlerindeki baskılar sürdükçe biz de alanlarda mücadele edeceğiz. Sayın Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutsaklar fiziki özgürlüğüne elde edene kadar bizler mücadele edeceğiz. Bir kez daha bu mücadelenizi kutluyoruz” diye konuştu.

Eylemde sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı. Nöbet stranlarla devam etti.