Adalet Nöbetlerinde çağrı: Kimse evinde oturmasın, Newroz'a katılalım

Adalet Nöbeti eylemlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mesajlar verildi, Newroz'a güçlü katılım çağrısı yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için birçok kentte başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri sürüyor.  


WAN
Wan’da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği’nin (TUHAY-DER) başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 104’üncü gününde. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binasındaki eylem, ziyaretlerle sürdü. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Tûşba İlçe Örgütü yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi bugün eylemdekilerini ziyaret etti. Nöbette sık sık “Bijî berxwedana zindanan" ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı. Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'ndeki tutsak Şükran Aydın’ın gönderdiği mektup da nöbette okundu.

Eyne Atabay, "Tutsaklar 115 gündür adaletin sağlanması ve tecridin kaldırılması için açlık grevindeler. Bizler de 104 gündür Adalet Nöbeti'ndeyiz. Onlara destek olmak için buradayız. Sayın Öcalan'a yönelik uygulanan tecridin son bulmasını istiyoruz. Sayın Öcalan'ın durumunu bilmiyoruz ve öğrenmek istiyoruz. Özgürlük ve adalet istiyoruz. Bir çözüm bulunmalı ve artık bu sorunlar çözülmelidir” dedi.

 
AMED
Adalet Nöbeti 107'nci gününde devam etti. Rêzan (Bağlar) ilçesi Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binasında süren nöbette, tutsak yakınları “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükleri ile katıldı.

 Nöbete destek için gelen Hatun Aslan, “Tutsağım yok ama Adalet Nöbeti’ne destek için geldim. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılsın. Onun üzerindeki tecrit kaldırılsa herkes üzerindeki tecrit kaldırılır. Newroz için de çağrım, kimse evinde kalmasın. Bu Newroz bizim için çok önemli. Bu Newroz, barışın ve özgürlüğün Newroz’u olacak” dedi.

Nöbet, "Bîjî berxwedana zîndana", "Hak hukuk adalet " sloganlarıyla son buldu.


ÊLİH
Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 48’inci gününde DBP İl Örgütü binasında sürdü. Nöbeti Özgür Kadın Hareketi (Tevgere Jinên Azad -TJA), DBP, DEM Parti İl Örgütleri, Êlih Emek ve Demokrasi Platformu ve Marmara TUHAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Şafi Erol ziyaret etti.

 Erol, “Abdullah Öcalan her ne kadar Kürt halkına büyük bir miras bırakmış olsa da aslında bu mirası bütün dünyaya bıraktığını görüyoruz” dedi.

Nöbette “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Bê serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Etkinlik şarkılar ve sloganlar eşliğinde tamamlandı.