Adana’da sağanak yağış altına Newroz coşkusu

Adana’nın Ceyhan ilçesinde Newroz, sağanak yağış altında coşkulu bir şekilde kutlandı.

"Rabe dema azadî û serkeftinê ye" şiarıyla Belediyeevleri Mahallesi’ndeki Newroz Alanı’nda organize edilen kutlama için erkenden alana girişler oldu. 

Program başlamadan önce yağış altında halay çekildi. Kadınların rengarenk yöresel kıyafetler giydiği kutlamada zafer işaretleri yapan kitle sık sık "Jin, jiyan, azadî", "Newroz pîroz be", "Bijî Serok Apo" sloganları attı.

Kutlamaya DEM Parti’nin Adana Büyükşehir ve Ceyhan belediye eşbaşkan adaylarının katılarak halkı selamladı. 

DEM Parti Ceyhan İlçe Eşbaşkanı Meryem Güler ve Görgün Kaya, açılış konuşmalarının ardından Barış Anneleri, alkış, zılgıt ve sloganlar arasında Newroz ateşini yaktı. 

DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir ile Ceyhan Belediye Eşbaşkan Adayları Delal Mamuk ve Cemal Gök sırasıyla sahneye çıkıp halkın Newrozunu kutladı. Eşbaşkan adayları herkesi 31 Mart günü sandığa gidip oylarını kullanarak iradelerine sahip çıkmaya davet etti.

DEM Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Arife Çınar, Newroz alanlarında buluşan milyonların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü haykırdığınıbelirtti. 

Arife Çınar, bu ülkeye barış ve demokrasinin gelmesinin yolunun ve anahtarının İmralı'da olduğunu, Abdullah Öcalan'ın bir an önce fiziki özgürlüğüne kavuşması gerektiğini ifade etti.

Yağmur altındaki kitlenin arasına karışıp burada konuşan DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, “Kürt halkının yağmurda, çamurda, karda ve fırtınada her zaman alanlarda olup, ayakta olduğunu” söyledi.

Açlık grevinde bulunan cezaevlerindeki tutsakların ve Abdullah Öcalan'ın Newrozu’nu kutlayan Bozan, “Barışın anahtarının İmralı'da olduğunu” vurguladı.

Bozan daha sonra kitle ile birlikte sağanak yağış altında Newroz halayı çekti.