Adıyaman ve İstanbul'da Güzel'e sahip çıkıldı

HDP Milletvekili Semra Güzel’in rehin alınması Adıyaman ve İstanbul'da protesto edildi.

Dokunulmazlığı gasp edilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Semra Güzel’in rehin alınmasına dönük tepkiler sürüyor. HDP Adıyaman İl Örgütü, Güzel’in tutuklanmasına dair parti binası önünde açıklama yaptı. Çok sayıda partilinin katıldığı eylemde “Semra Güzel halkın vekili, kadınların iradesidir” pankartı açıldı.

HDP Adıyaman İl Eşbaşkanı Bekir Gündüz, "Güzel, senaryosu başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP-MHP iktidarının yazdığı bir oyun ile önce dokunulmazlığı kaldırılmış, ardından birkaç gün önce tutuklanmıştır. Bu siyasi operasyonlarla Kürt halkının ve dostlarının iradesinin kırılacağını zannedenler yüz yıldır yanıldıklarını gördüler ancak uslanmadılar. Vekilimiz, iktidarın bu kirli oyununa karşı boyun eğmeme geleneğini sürdürerek temsil ettiği, halkın ve Türkiyeli kadınların baş eğmez iradesi olduğunu kendisinden daha önceki Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Baluken örneğinde olduğu gibi göstermiştir” diye konuştu.

İSTANBUL 

İstanbul’da Özgür Kadın Hareketi (TJA) öncülüğünde  Güzel’in tutuklanması protesto edildi. Bağcılar Meydanı’nda yapılan eyleme Adalet Nöbeti'ne katılan tutsak yakınları, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul İl Kadın Meclisi Sözcüsü Didem Nur Acabey, HDP Kadın Meclisi, Kadın Zamanı Derneği, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Marmara Eşsözcüsü Dilber Demir ile çok sayıda partili katıldı. Meydanda bir araya gelenler, “Kürt kadınlarına baş eğdiremezsiniz" pankartı açarak, "Semra Güzel onurumuzdur", "Semra Güzel irademizdir", "Jin, jiyan, azadî" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları attı. 

TJA üyesi Tuğba Uluğ,  Güzel'in yol arkadaşları olduklarını belirterek, “Erkek-devletin, politik çıkmazda olduğunda ilk saldırdığı kadınlar oluyor. Bunu Ayşe Gökkan’da, Leyla Güven’de ve kadın mücadelesi yürüten binlerce kadına uygulamaya çalıştığı tahakkümde gördük. Bizler ne dün baş eğdik ne de bugün. Erkek-devlet bilsin ki yarın da baş eğmeyeceğiz. Kürt kadınlarını itibarsızlaştırma çabanızı da baskılarınızı da boşa çıkaracağız. Mücadelemizden de yan yana olma inancımızdan da asla vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.