Ağır hasta tutsaklar 9 gündür açlık grevinde

Kırıklar Cezaevi’nde ağır hasta tutsakların açlık grevi 9. gününde. Denizli Cezaevi’ndeki açlık grevi de 36. gününde sürüyor.

Kırıklar 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan ağır hasta tutsaklar Yazar Zeki Bayhan, Ramazan Çelik ve Yücel Kızmaz'ın, artan hak ihlallerine karşı başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 9’uncu gününde sürüyor. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İzmir Şubesi Cezaevi Komisyonu, bu hafta içi tekrar tutsaklarla görüşeceğini aktardı.

Açlık grevi eyleminin sürdüğü Kırıklar Cezaevi’ni Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ve İzmir Barosu temsilcilerinden oluşan heyet, 2 Eylül'de ziyaret etmişti.

DENİZLİ

Denizli T Tipi Cezaevi'nde bulunan 24 yaşındaki ağır hasta tutsak Ekim Polat’ın tedavi hakkı talebiyle başlattığı açlık grevi 36’ncı gününde. Anne Songül İlker de oğlunun sağlık hakkı ve taleplerinin karşılanması için Denizli T Tipi Cezaevi önünde başlattığı oturma eylemini 28’inci gününde sürdürdü.

Anne İlker, oğlunun baskı ve işkence gördüğünü ifade ederek, “Tedavi hakkı engellendiği için açlık grevine girdi. Herkesin Ekim'in sesini duymasını ve tedavi hakkının sağlanması için sesi olmasını istiyorum" dedi.