Ailelerden mezarlık ziyaretleri

Ramazan Bayramı vesilesiyle birçok kentte özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin mezarları ziyaret edildi.

ŞIRNAK
Şırnak’ın Silopi ilçesinde soykırımcı saldırılar döneminde hayatını kaybedenler ile demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin mezarlıkları ziyaret edildi. Ziyarete HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir’in yanı sıra Silopi Belediyesi eşbaşkanları Süleyman Şavluk ve Adalet Fidan ile çok sayıda partili katıldı. 
İmir, “Halkının özgürlüğü için yaşamını yitirenler bizim onurumuzdur” dedi. 
Kaçmaz ise Şırnak kent merkezinde partisinin bayramlaşma törenine katıldı. HDP İl Örgütü binasında yapılan bayramlaşma programına çok sayıda kişi katıldı.

VAN
Van'da HDP ve DBP il eşbaşkanları, Milletvekili Muazzez Orhan, TUHAY-DER üyeleri ile birlikte çok sayıda kişi, sabah saatlerinde mezarlık ziyaretlerinde bulundu. Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı'nın da katıldığı ziyaretler kapsamında ilk olarak Selimbey Mahallesi Mezarlığı'na gidildi. 
Seyrantepe Mezarlığı'ndaki “kimsesizler mezarlığı” da ziyaret edildi. Mezarlığın yanı başında olan konteynırlardaki aileler de ziyaret edildi. 

HAKKARİ
Hakkarililer, çatışmalarda yaşamını yitirenlerin mezarlarının bulunduğu Serê Solan Mezarlığı’nı ziyaret etti. Halk, mezarlıkta dualar okudu.

İSTANBUL
İstanbul’da özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren çocukları için anneler, sabah saatlerinden itibaren mezarlıklara gitti. Sultangazi Gazi Mezarlığı, Ümraniye'de Ihlamurkuyu Mezarlığı, Küçükçekmece'de Kanarya Mezarlığı, Arnavutköy'de Kayabaşı Mezarlığına giden aileler, çocuklarının mezarları başında dualar okudu. 
Gazi Mahallesi’nde halk, cemevi önünde bir araya geldi. HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu ile Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) temsilcilerin de eşlik ettiği kitle, mezarlığa yürüdü.
Mezarlık ziyaretinde konuşan ANYAKAY-DER Temsilcisi Faruk Kaya, “Bu bayram, mazlumların ve direnen Kürt halkının bayramıdır. Onurlu bir yaşam ve barış için yaşayanların bayramıdır" dedi. HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, açlık grevi ve ölüm orucu direnişinin zaferine dikkat çekerek, "Bizlere çifte bayram oldu" vurgusunda bulundu.