Ailelerden oturma eylemi ve yürüyüş: Tecrit hemen kalksın! 

Tutsak aileleri, İstanbul ve Adana’da oturma eylemlerine devam etti, tecridin derhal kaldırılmasını istedi.

İmralı tecridine karşı çocukları açlık grevinde olan aileler, bir kez daha Bakırköy Cezaevi önüne gitti. Ailelere, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar da destek verdi. 

E-5 Otoyolu kenarında toplanan aileler, polisin kendilerine sürekli saldırmasını boşa çıkarmak için bu sefer bulundukları yerde oturma eylemi yaptı. Bir süre burada oturan aileler, daha sonra yolun karşı tarafına geçmek istedi. Üst geçide doğru yürüyen ailelerin önü polisler tarafından kesildi. Aileler, engele rağmen köprüden geçti.

Aileler, HDP Bakırköy İlçe Örgütü'nün binasına kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşte sık sık "Bijî berwedana zindana" sloganı atıldı.

ADANA 

Adana'da da açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla tutsak anneleri, İsmet İnönü Parkı'nda bir araya geldi. Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin destek verdiği eylemde anneler, polis ablukasına rağmen oturma eylemi yaptı. 

Anneler adına konuşan Nejla Kocaman, tutsakların durumlarının kritik aşamaya geldiğini belirterek, hükümetin bir an önce hareket etmesini istedi. Kocaman, “İstanbul seçimlerini bıraksınlar. Önceliğimiz açlık grevinde olan gençlerimizdir. Gençlerimiz ölümle burun buruna. Devlet bir an önce adım atsın. Çocuklarımız ölmesin” dedi.

Eylem sonrası kitle, “Bijî berxwedana zindana” sloganları ve alkışlarla HDP İl Örgütü binasına geçti.