Ailelerin Adalet Nöbeti 52. gününde: Eylem sahiplenilsin

Tutsak ailelerinin Amed'deki nöbet eylemi 52. gününde. Aileler, eylemi sahiplenmeye çağırdı, "Çocuklarımızı bırakmayacağız" mesajını verdi.

Tutsak ailelerinin Amed Barosu'ndaki hizmet binasında başlattığı Adalet Nöbeti 52. gününde devam ediyor. Ankara’ya giden bazı aileler, siyasi parti ve sivil toplum örgütleriyle temaslarını tamamladı. Amed'de kalan aileler ise nöbet eylemini sürdürüyor.

'CEZAEVLERİNDEN TABUT ÇIKMASIN!'

Tutsak yakını Fevziye Kolakan, hasta tutsakların derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Kolakan, “52 gündür buradayız. Çocuklarımız kötü bir şey yapmadı. Kendi dillerinde yaşamak istedikleri için tutuklular. Çocuklarımızı tedavi etsinler. Cezaevlerinden tabut çıkmasın. Bütün hasta tutukluları serbest bıraksınlar. Artık sesimizi duysunlar” dedi.

Nöbet eylemi için tutsak yakınlarına seslenen Kolakan, “Emine anneyi görsünler ve bu adalet nöbetine gelsinler. Sesimizi yükseltelim. Anneler olarak kanımızın son damlasına kadar direneceğiz ve bu zulmü kabul etmeyeceğiz” diye belirtti.

'ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ; ASLA BIRAKMAYACAĞIZ'

Kayseri Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutsak olan Gülistan Al'ın annesi Emine Al da destek ziyareti için nöbete geldiğini belirtti. Kızıyla yaptığı telefon görüşmesini anlatırken gözyaşlarını tutamayan Al, "Geçen gün kızımla konuştum ve cezaevinin çok soğuk olduğunu, yemeklerin verilmediğini söyledi. Çocuklarımız soğuktan uyuyamıyor. Bunlar kabul edilecek şey değil” dedi.

Dayanışmanın artması gerektiğini vurgulayan Al, “Ne yaparsa yapsınlar, biz çocuklarımızın yanındayız ve asla bırakmayacağız. Çocuklarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Bütün anneler nöbete destek versin ve barışı getirelim” dedi.