Ailesi katledilen Serdar İzol'a ölüm tehdidi

Eşi, oğlu, abisi ve abisinin eşi katledilen Serdar İzol, AKP eski Milletvekili Zülfükar İzol’un talimatıyla saldırıya uğradığını ve ölümle tehdit edildiğini söyledi.

Urfa’nın Siverek ilçesi Çeltik Mahallesi’nde, 15 Haziran 2019’da İzol Ailesi'ne mensup kişiler arasında “arazi anlaşmazlığı” sonucu yaşanan silahlı kavgada AKP eski Milletvekili Zülfükar İzol’un akrabalarının saldırısında eşi Meral İzol, oğlu Musa Serhat İzol, abisi Hakkı İzol ve abisinin eşi Zozan İzol’u kaybeden Serdar İzol, ölüm tehditleri aldığını söyledi.  

'AKP'Lİ İZOL'UN TALİMATIYLA SALDIRDILAR'

Urfa'daki adliye önünde konuşan Serdar İzol, Aksaray’da 22 Aralık’ta görülen dava duruşmasından bir hafta önce Zülfükar İzol’un kardeşi Cihan İzol’un talimatı ile yaşadığı Çeltik Mahallesi'nde 3 çoban tarafından darp edildiğini dile getirdi. İzol, yaşanan saldırıdan sonra Siverek Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu aldığını ve sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunduğunu kaydederek, “Beni darp edenler Zülfikar İzol’un talimatı ile tehdit ettiklerini söylediler. Ben tehditlere rağmen Aksaray’a gittim ve duruşmaya katıldım. 4 gün önce (26 Aralık) de Cihan İzol’un evinden çıkan 3 kişi bana ait 2 köpeği silahla vurarak öldürdüler” diye konuştu.

'CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK'

Köpeklerin öldürülmesinin mahalleden taşınması için “tehdit” olduğunu dile getiren İzol, “Biz güçlüyüz, her şeyi yaparız diyorlar. Bizim köpeklerimiz öldürüldüğünde jandarmaya haber verdik. Geldiler inceleme yaptılar ve savcılığa intikal etti. Yapan kişileri oğlum gördü. Cihan İzol’un evine girdiklerini söyledi, ancak jandarmalar bir şey yapmadılar. Jandarma daha bizim yanımızdayken katliamı yapanlar, evden çıkıp arabaya binerek uzaklaştılar. Jandarma, savcıdan izin almadan köpekleri öldürenlerle ilgili bir işlem yapamayacaklarını söyledi. Bunu yapanlar bana ‘mahalleden ayrılmazsan seni de bu köpekler gibi öldürürüz ve kimse bize dokunmaz’ mesajı verdiler” şeklinde konuştu.
Mahallede oğlu Yusuf Rojhat İzol ile birlikte yaşadığını ve can güvenliklerinin olmadığını belirten İzol, şunları söyledi: “Bizim arsalarımız ellerimizden alındı. Ailemden 4 kişi öldürüldü. Şimdi de ben ölümle tehdit ediliyorum. Katliam yaptılar ama dışarıda geziyorlar. Adalet, kanun tanımıyorlar. Kardeşleri eski vekil olduğu için onun arkasına saklanıyorlar. Yapılan yargılamalarda meşru müdafaada bulunmamıza rağmen ailemden 3 kişi hakkında savcı müebbet hapis istedi. Biz sadece adalet istiyoruz. Sadece kendimiz için değil, herkes için adalet istiyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz ve adaleti arayacağız. Sağlık durumum izin verseydi, her gün adliye binası önünde otururdum, ancak sağlık sorunlarım var. Bütün vicdanlı ve duyarlı insanlara sesleniyorum; sesimizi duysunlar. Sadece adalet istiyoruz. 'Siverek Katliamı' devam ediyor, bunu artık durdurun.”