Ali İsmail Korkmaz için Kayseri ve Eskişehir’de yürüyüş

Ali İsmail Korkmaz için Kayseri ve Eskişehir’de yürüyüş

Eskişehir'de 2 Haziran'da Gezi Parkı protestoları sırasında uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren 19 yaşındaki Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için Kayseri’de yüzlerce kişi yürüyüş yaparak, Korkmaz davasına sahip çıkacakları mesajını verdi. Eskişehir’de de avukatlar Ali İsmail’in saldırıya uğradığı yerde bir araya gelerek davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.

Ali İsmail’in katillerinin yargılanacağı davanın kaçırıldığı Kayseri’de yüzlerce kişi bir araya gelerek, “Ali İsmail vicdandır vicdanına sahip çık”  sloganlarıyla yürüdü. Cumartesi günü gerçekleşen yürüyüş için Eğitim-Sen önünde toplanan Kayserililer Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş yaptı.

Sendika. Org sitesinin geçtiği habere göre Üzerlerine önünde Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafı, arkasında ise “Ali İsmail Vicdandır” yazılı tişörtler giyen Kayserili gençler, “Sokakta öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın davası Kayseri’ye alındı. Bu dava vicdan davasıdır, Kayseri vicdanına sahip çık” yazılı pankart taşıdı.

Eylemde bir konuşma yapan Kahraman Genç, “ Bu ne yaman çelişkidir ki, daha önce Muğla’da polis tarafından öldürülen Şerzan Kurt ve Mardin’in Kızıltepe ilçesinde güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın davaları aynı gerekçeyle Eskişehir’e alınmıştı” dedi.

AVUKATLAR SALDIRI YERİNE KARANFİLLER BIRAKTI

Eskişehir’de 2. Genç Avukatlar Kurultayı’na katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Turhan Feyzioğlu, Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, Ali İsmail Korkmaz ailesinin avukatları ve kurultaya katılan 200 genç avukatla birlikte,  Ali İsmail’in saldırıya uğradığı yerde bir araya geldi. Avukatlar Ali İsmail için Sanayi Sokak’ta karanfil bıraktı.

Turhan Feyzioğlu, Eskişehir Barosu üyesi avukatların dedektif gibi iz sürerek, Ali İsmail’in katillerini ortaya çıkardığını belirtti.  Feyzioğlu, Kayseri’de görülecek davada da katillerin en ağır cezaya çarptırılması için mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.