Alman aile Rojava ve Şengal'e 50 bin Euro bağış yaptı

Alman aile Rojava ve Şengal'e 50 bin Euro bağış yaptı

Şengal ve Kobanê'den gelen savaş mağdurlarına 50 bin Euro bağış yapan hayırsever Alman Volker Roese'yi temsilen eşi Meral Roese, Alevi Toplumu Derneği 2. Başkanı Taylan Canlı ve Nuredin Boztepe Amed Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı, Şengal ve Kobane'den gelen savaş mağdurlarına 50 bin Euro bağış yapan hayırsever Alman vatandaşı Volker Roese'yi temsilen eşi Meral Roese, Alevi Toplumu Derneği 2. Başkanı Taylan Canlı ve Nuredin Boztepe ziyaret etti. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi'nin Şengal'den gelen savaş mağdurları ile ilgili çalışmaları yürüten Meclis Üyesi Erkan Erenci de hazır bulundu.

Hamburg'ta bulunan Alevi Toplumu Derneği 2. Başkanı Taylan Canlı da Kürtler olarak yaşananlardan etkilendiklerini belirterek, "Biz Avrupa'dayız, buradaki insanlar katlediliyor. Çok büyük bir zulüm var. Biz de elimizden geldikçe bir şey yapmaya çalışıyoruz. Buraya geldiğimiz için vicdanen de olsa biraz rahatım. Suruç'a gitmek istiyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, mazlum halkların uluslar arası bir güce sahip olmadığını, büyük sermayeleri bulunmadığını belirterek, "Ama birbirimizle dayanışarak, birbirimizle paylaşarak, elimizdekini, avucumuzdakini, birbirimize katkı olarak sunarak yeni bir yaşam örmeye çalışıyoruz" dedi. Hem Şengal'den gelen Ezîdîler, hem Kobanê'den gelen insanların herkes için bir bedel ödediğine dikkat çeken Anlı, "Biz de o bedeli ödeyenlere karşı kendi sorumluluklarımızı, görevlerimizi yerine getirmekle mükellefiz. Örneğin Diyarbakır'da belediye onlara uygun çadırları tahsis ettiyse, onların ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olduysa bu onun birinci dereceden görevi olduğu içindir. Bu bir dayanışma, paylaşım değil tamamen insani, toplumsal, sorumluklarımızın gereğidir" diye konuştu.

Almanya'dan gelen heyet, Belediye Meclis Üyesi Erkan Erenci ile birlikte Şengal'den ve Kobene'den gelen savaş göçmenlerinin ihtiyaçları ile ilgili harcama yapacak ve alınan faturaları hayırsever Volker Roese'ye iletecek.