Almanya’da ‘bozkurt’ yasağı meclise geliyor

Almanya’da muhalefet tarafından gündeme getirilen “ülkücü” yasağı tasarısı iktidardaki CDU-CSU ve SPD’den destek gördü. Yasaklama çok yakında meclis gündemine gelecek.

CDU’nun önümüzdeki Perşembe günü konuyu Meclise taşıyacağı ve ülkücü hareket ve derneklerin yasaklanmasının görüşüleceği bildirildi.

Almanya’nın Sesi’ne oknuşan CDU Federal Meclis İçişleri Komisyonu üyesi Christoph de Vries, "Ülkücülerin savunduğu, Türk ulusunun üstünlüğünü iddia eden, aynı zamanda Kürtler veya Ermeniler gibi Türk olmayan diğer bütün etnik gruplara yönelik kışkırtma ile görünür olan söz konusu ultra milliyetçi düşünce, insanları aşağılıyor. Bu, Almanya'daki özgür ve demokratik düzen için tehdit teşkil ediyor" şeklinde konuştu.

Ülkücülere yönelik bir yasağın uzun süre önce alınması gerektiğini de söyleyen Vries, ülkücülerin savunduğu söz konusu görüşleri savunanların "Almanya’daki özgürlükçü toplumsal yapının düşmanı" olduğunu ifade etti. Christoph de Vries, "Türk aşırı sağcıları, Alman aşırı sağcılardan daha iyi değil. Bu nedenle her iki gruba da aynı muameleyi yapmak gerekli" diye devam etti.

Almanya'da gündemde olan ülkücülere yönelik olası yasağın, Fransa'dakinden farklı olarak somut dernek ve kuruluşları kapsaması hedefleniyor.