Almanya’da DAİŞ üyesinin evinde kalaşnikof bulundu
Almanya’da DAİŞ üyesinin evinde kalaşnikof bulundu
Almanya’da DAİŞ üyesinin evinde kalaşnikof bulundu
Almanya’dan Suriye’ye giderek çetecilere katılan ve ülkeye geri dönen radikal selefilere yönelik operasyonlarda ilginç bir detay ortaya çıktı. Hessen eyaletinde uyuşturucu ticareti yaptığından şüphelenilen bir kişinin evinde DAİŞ bayrağının yanı sıra Kalaşnikof marka silah bulundu.
Hessen eyaletinde Eylül ayı sonunda yapılan bir baskında, Suriye’den dönen bir DAİŞ üyesinin evinde kalaşnikof marka silah ve bu silaha ait mermilerin bulunduğu bildirildi. Baskında, DAİŞ bayrağının yanı sıra bir çelik yeleğin bulunduğu da verilen bilgiler arasında.
28 yaşında olan DAİŞ üyesi Walid D’nin daha önce Suriye’ye gittiği tespit edilirken, tekrardan Suriye’ye gitmek üzere hazırlık yaptığı kaydedildi. Baskının uyuşturucu ticaretine ilişkin olduğu, ancak baskın yapılan kişinin DAİŞ üyesi olduğunun sonradan anlaşıldığı da edinilen bilgiler arasında.
Güvenlik makamları, uyuşturucu ticaretinden şüphelendikleri Walid D’nin, uyuşturucu ticaretini DAİŞ’e mali destek sağlamak için yapıp yapmadığını araştıracaklar.
Almanya’dan Suriye ve Irak’taki çeteci örgütlere katılan radikal selefilerin sayısının binin üzerinde olduğu, bu kişilerden 150 kadarının da geri döndüğü tahmin ediliyor. Alman makamları, geri dönen radikal selefilerin ülkede terör eylemi gerçekleştirmesinden çekiniyor.
Son olarak geçtiğimiz Çarşamba günü Nordrhein-Westfalen eyaletinde yapılan baskınlarda 40 kadar evde aramalar yapılmıştı. Baskınlar sonucu, DAİŞ’e maddi destek sağlayan 10 kadar selefi gözaltına alınırken, bu kişilerin Köln kentinde bulunan bazı kilise ve okullarda hırsızlık yaptıkları anlaşılmıştı.