Almanya’nın 5 kentinde Türk devleti katliamları protesto edildi
Almanya’da yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin Kürdistan’daki terörünü protesto etmek ve Avrupa kamuoyunun sessizliğini protesto etmek amacıyla birçok merkezde eylemdeydi.
Almanya’da yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin Kürdistan’daki terörünü protesto etmek ve Avrupa kamuoyunun sessizliğini protesto etmek amacıyla birçok merkezde eylemdeydi.
Almanya’da yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin Kürdistan’daki terörünü protesto etmek ve Avrupa kamuoyunun sessizliğini protesto etmek amacıyla birçok merkezde eylemdeydi.
KÖLN
Köln Demokratik Toplum Merkezi ve Viyan Kadın Meclisi üyeleri Sur, Silopi ve Cizre'de AKP hükümetinin Kürt halkına yönelik katliam saldırılarına dikkat çekmek için Köln'de bulunan Alman WDR kanalın da sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.
Kürdistanlılar WDR binası içinde oturma eylemine geçerek AKP ve Türk devleti aleyhine sloganlar attı. Eylemciler yanlarında getirdikleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile TJK-E posterleri, döviz ile katliam da hayatını kaybedenlerin ve Kürdistan'da Türk devletinin yarattığı tahribat resimlerini de açtı.
Oturma eylemi ve sloganların ardından WDR'den bir yetkili sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirenlerle bir görüşme yaptı. Kürdistanlılar WDR yetkilisine NAV-DEM'ın hazırladığı dosyayı sunarak, WDR yetkililerinden Sur, Silopi ve Cizre'de yaşanan katliamlar hakkında daha geniş yayın yapma talebinde bulundu. Eylem sloganlarla sona erdi.
HAGEN
Almanya’nın Hagen kentinde Demokratik Toplum Merkezi, Kürdistan’daki katliamlara dikkat çekmek amacıyla hazırlanan dosyayı başta hükümet ortağı CDU ve SPD olmak üzere, birçok parti ve kuruma teslim etti.
AACHEN
Almanya’nın Aachen kentinde Kürdistan’daki katliamlara dikkat çekmek için hazırlanan raporlar siyasi partilere ve belediye başkanlığına sunuldu.
Dosyalar, Deniz Fırat Kadın Meclisi ve Aachen Kürt Halk Evi üyeleri tarafından SPD, Sol Parti, Yeşiller, CDU ve Belediye Başkanlığına sunuldu.
DÜSSELDORF
Almanya’nın Düsseldorf kentinde ise, Düsseldorf Kadın Komüni ve Demokratik Kürt Toplum Merkezinin temsilcilerinden oluşan bir heyet birçok siyasi partiye, Alman basın yayın organlarına Türk devletinin Kürdistan’daki devlet terörünün anlatıldığı dosyalar sunuldu.
Ayrıca WDR, NRW Eyalet Parlamentosu, CDU, SPD ye ve Der Spiegel dergisine dosyalar sunuldu. Önümüzdeki günlerde bu sunumlar devam edecek.
Dosya verilirken yapılan görüşmelerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın koşullarına da dikkat çekilerek, özgürlüğü için çağrılarda bulunuldu.
NÜRNBERG
Almanya’nın Nürnberg kentinde de SPD merkezi işgal edilerek, Türk devletinin katliamları protesto edildi. Katliam dosyasını da SPD’lilere veren Kürdistanlılar, katliamlara karşı hükümet ortağı SPD’ye duyarlılık çağrısı yaptı.