Almanya ve Avusturalya’da ‘koridor açılsın' eylemleri

Almanya ve Avusturalya’da ‘koridor açılsın' eylemleri

Almanya’ın Bremen ve Hannover kentleri ile Avusturalya’nın Sydney kentinde, Kobanê için yapılan eylemlerde DAİŞ vahşeti ve işgal saldırıları kınandı. Eylemlerde, Batılı hükümetlere YPG'ye silah vermeleri ve Kobanê'ye yardım için koridor açılması amacıyla Ankara'ya baskı yapmaları istendi.

DAİŞ çeteleri tarafından 15 Eylül tarihinde Rojava’nın Kobanê Kantonuna yönelik yapılan saldırılar, protesto edilmeye devam ediyor. Almanya'da Cumartesi günü 23 kentte protesto eylemleri yapıldı. Eylemlerin yapıldığı kentler arasında Bremen ve Hannover de vardı.

Bremen kentinde binlerce kişinin katılımıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi. Bremen Kürt kadın hareketinin düzenlediği eyleme, Breti eV. Kürt derneği, Bremen ve Halk meclisleri, Die Linke, İran KDP, KDP, YNK temsilcileri, Bremen Barış İnisiyatifi, DİDF, Halkevleri, Bremen Cemevi, Bremen Saîdê Kurdî Camisi, PYD, Bremen Feminist Kadınlar, İnisiyatifi gibi kurumlarda destek verdi.

Yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Kent merkezinde başlayan yürüyüş, eyalet parlamentosunda bir miting ile son buldu. Burada yapılan konuşmalarda Kobanê’ye yönelik DAİŞ çetelerinin saldırısı protesto edilerek, uluslararası güçlere Kobanê'ye askeri ve insani yardım çağrısı yapıldı. Kobanê lehine sloganların yapıldığı yürüyüşte Almanya’daki PKK yasağının da kaldırılması istendi.

Hannover kentinde de bir yüryüşle DAİŞ çetelerinin yaptığı katliamlar kınandı. Öğrenci örgütü YXK ve gençlik örgütü Cîwanên Azad tarafından düzenlenen yürüyüş, merkezi tren istasyonunda başlayarak, Türkiye konsolosluğu önünde son buldu. Yürüyüşte yapılan konuşmalarda, Türkiye’nin DAİŞ çetelerine verdiği destek protesto edilerek, Kobanê’ye yardım koridorun açılması çağrısı yapıldı.

Avusturalya’nın Sydney kentinde de kent merkezinde eylem yapıldı. Townhall semtinde bir araya gelen yüzlerce kişi, Kobanê’ye dikkat çekmek için oturma eylemi yaparak, DAİŞ çetelerine karşı direnişte yaşamını yitirenler için mumlar yakıldı. Eyleme Avustralyalı ve farklı halklardan insanlarda katılarak, destek verdi.