Amed'de bayram öncesi mezarlık ziyareti

Amed'de mezarlıklar ziyaret edildi. Bayram öncesi Licê’de bulunan Çemê Elika ve Sisê mezarlıklarında mezarların tahrip edildiği görüldü.

Amed’de Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Tevgera Jinen Azad (TJA), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD FED) öncülüğünde mezarlık ziyaretleri yapıldı.

Amed’in Licê ilçesinde bulunan Sisê Mezarlığı’nda bulunan mezarların tahrip edilmesiyle karşılaşan aileler, duruma tepki gösterdi. Aileler, yaşadıkları haksızlık ve zulme karşı direnecekleri mesajını verdi.

MEBYA-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Kılıç mezarlarda yatan özgürlük ve demokrasi şehitlerine işaret ederek, onların onurlu bir yaşam uğruna canlarını feda ettiğini belirtti. Kılıç, “Onlar hep yüreğimizde olacaktır. Uğruna canlarını verdikleri felsefeyi her zaman yaşatacağız. Davaları ve felsefelerini anlamak boynumuzun borcudur. Onların amaçlarına ulaşana dek mücadele etmek bizim için farzdır. Biz de direneceğiz. Karşımızdakiler iyi bilmelidir ki ne yaparlarsa yapsınlar, bin yıllar boyu saldırsalar da bu direniş kazanacak" dedi.