Amed’de devlete ve uyuşturucu tacirlerine gençlerden eylem

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH), Türk devlet güçlerine ses bombalı ve havai fişekli eylem gerçekleştirdiklerini, uyuşturucu çetelerine yönelik ise bir uyarı eylemi yaptıklarını bildirdi.

DGH Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı ve zindanlardaki açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek için, devlet güçlerine yönelik bir eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Açıklamada, “20 Mayıs akşamı tecride karşı Yenişehir ilçesi Seyrantepe mahallesinde konumlanan işgalci düşmana karşı birimlerimiz tarafından ses bombaları ve havai fişeklerle eylem gerçekleştirilmiştir” denildi.

DGH, “Eylemlerin ardından düşman mahalleyi ablukaya almış birimlerimiz sağlam bir şekilde eylem alanından ayrılmıştır” diye ekledi.

Aynı gün ve aynı mahallede uyuşturucu çetelerine yönelik de bir uyarı eylemi yaptıklarını bildiren DGH, şunları ifade etti: “Kürdistan topraklarında gençlerimizi zehirlemeye devam eden uyuşturucu çetelerine bu bizim son uyarımızdır bu şekilde devam etmeleri sonucunda bu onların sonu olacaktır. Herkes bunu böyle bilsin ki bizler hiç bir zaman böyle bir şeye müsaade etmedik etmeyeceğiz de!”