Amed’de HDP, DBP ve MEBYA-DER’liler üç gündür gözaltında

Türk polisinin 27 Şubat’ta gözaltına aldığı HDP, DBP ve MEBYA-DER’li 14 kişi üç gündür gözaltında tutuluyor.

27 Şubat’ta yapılan ev baskınlarında yine HDP, DBP ve sivil toplum örgütleri hedef alındı.

Baskınlar sırasında kapılar kırıldı, eşyalar dağıtıldı. MEBYA-DER binasındaki aramalar yedi saat sürdü, derneğin kuruluş belgeleri, tüzük, bilgisayar ve aile başvuru formları gasp edildi.

Bu baskınlarda 14 kişi gözaltına alındı: Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Eşbaşkanları Şeyhmus Karadağ ve Yüksel Almas ile üye ve yöneticileri Zeki Dağ, Meyrem Soylu, Hatun Aslan ve Ayşe Çelikbilek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Yöneticisi Hatice Güneş, DBP Bağlar İlçe Yöneticisi Tahir Gül, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Hanım Altındağ, HDP Bağlar ilçe yöneticisi Fetullah Işıktaş, HDP Sur İlçe Örgütü eski yöneticisi Murat Üzgün, HDP il eski yöneticisi Hafiz Işık, KHK ile kapatılan MEYA-DER yöneticisi Muzaffer Ulaş ve HDP Sur eski yöneticisi Murat Üzgün.

Gözaltı gerekçesi açıklanmıyor. Açılan soruşturmada, diğer çok sayıda dosya gibi “gizlilik kararı” var. 14 kişi üç gündür halen gözaltında tutuluyor.