Amed'in ilçelerinde tecrit protestosu

Kayapınar, Sur, Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde İmralı tecridi protesto edildi. Polis parti binalarını ablukaya aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı cezaevlerinde 153 gündür devam eden süresiz dönüşümlü açlık grevlerine ilişkin Bağlar, Yenişehir, Kayapınar ve Sur ilçesinde açıklama yapmak istedi.

HDP Yenişehir ilçesi binası yüzlerce polis tarafından ablukaya alındı ve partililerin binadan çıkmasına engel olundu. Açıklamanın yapılacağı AZC Plaza’nın çevresine çok sayıda polis konumlandırılırken, açıklama için HDP binası önüne gelen gazeteciler de polislerce alandan uzaklaştırıldı.

BAĞLAR'DA DA ENGELLEME

Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkı’ndaki İnsan Hakları Anıtı önünde yapılmak istenen basın açıklaması da engellendi. Açıklama yapmak için parka gelen kitle, park girişinde durdurularak çembere alındı. Daha sonra kitleye katılmak için gelen halk ise başka bir çembere alındı. Polisler, açıklamanın tecrit ve açlık grevlerine dair olmasını gerekçe göstererek açıklamaya "izin vermeyeceğini" belirtti.

Açıklamanın engellenmesi üzerine kitle oturma eylemi ile tecrit ve açlık grevlerine dikkat çekti. Oturma eyleminin ardından kitle alkış ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganı ile alandan ayrıldı.

BİNA ABLUKADA

Sur’da Ahmet Arif Anıtı önünde yapılmak istenen basın açıklaması da polislerce engellendi. HDP ilçe yöneticilerinin parti binasına giriş ve çıkışına engel olan polis, binayı ablukaya aldı.

Kayapınar ilçesi Roboski Parkı’nda ise polis basın açıklaması için 10 kişilik "sınırlama" getirdi. Girişimler sonuç vermeyince HDP’li yöneticiler, alkışlarla durumu protesto ederek ilçe binasına geri döndü.