Amed ve Van’da tutsaklar için Adalet Nöbeti devam ediyor

Tutsak yakınlarının Amed ve Van’da yürüttükleri Adalet Nöbeti devam ederken, bir kez daha hasta tutsakların serbest bırakılması istendi.

Tutsak aileleri, hasta ve infaz sürelerinin tamamlamalarına rağmen tahliye edilmeyen tutsakların bir an önce tahliye edilmesini istiyor.

Bu amaçla Amed’de başlatılan Adalet Nöbeti 55’inci gününde, Van’daki ise 31’nci gününde devam ediyor.

Amed Barosu'ndaki Adalet Nöbeti eylemini bugün başka tutsakların aileleri ziyaret etti.

Tutsak yakını Necla Özel, çocuklarının durumunun iyi olmadığını belirterek giderek kötüleşen cezaevi koşullarına dikkat çekti.

Özel,  “Sürekli sayım yapılıyor. Ne kitapları ne de başka eşyaları veriliyor. İki yıldır çocuklarımızı göremiyoruz. Neden sesimiz duyulmuyor, neden herkes sessiz? Çocuklarımız ne yaptı? Çocuklarımızın yürüttüğü mücadele haklı bir mücadeledir. Sonuna kadar çocuklarımızın arkasındayız” dedi. 

Tutsak yakını Reşahat Ada, “Artık çocuklarımızın üzerindeki baskılar bitsin” dedi ve ekledi: “Zaten cezaları bitmiş ama bırakılmıyorlar. Çocuklarımızın tedavisi yapılmıyor. Adalet bakanlığı bir adım atmayana kadar nöbete devam edeceğiz. Adalet Bakanlığı artık bizi duysun. Biz çocuklarımız için barış diyoruz ama barış dedikçe saldırıya uğruyoruz. Çocuklarımız ne yapmış? Dillerini konuşmak için cezaevlerine koyulmuşlar. Asla geri adım atmayacağız”

Diğer bir tutsak yakını olan Hazal Yıldırım, “Cezaevinden çocuklarımızın tabutu çıkmasın” diyerek seslerinin duyulmasını istedi.
Van’daki nöbet eyleminde bulunanlar ise Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Van şubelerini ziyaret etti.

Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Hüseyin Yaviç, ziyaretçileri kabul ederken “Hasta tutsakların birçok adli tıp raporları olmasına ve tedavilerinin dışarda yapılması gerekirken uygun olmayan koşullarda tutuluyor. Hasta tutsakların tedavileri için gerekli adımlarının atılması gerekiyor. Bizlerde annelerin başlattıkları eylemi destekliyoruz” şeklinde konuştu.

TİHV Van Şubesi yöneticisi Sevim Çiçek  “Mahpusların en temel haklarını kullanmaları öndeki engellerin ortadan kalkması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizde bu süreçte yanınızda olacağız” ifadelerini kullandı.