Ankara’da 30 ülkücü 3 Kürt gence saldırdı

Aralarında daha önce faşist saldırılarıyla gündeme gelen İsa Kök’ün de bulunduğu ülkücü bir grup, polis merkezi önünde bile 3 Kürt gence saldırdı.

Aralarında daha önce Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde satır ve palalarla öğrencilere saldıran İsa Kök’ün de bulunduğu kalabalık ülkücü bir grup, yoldan geçen 3 Kürt gence saldırdı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kapısı önünden geçen 3 gencin önünü kesen ülkücü grup, K.Y’yi bıçakla yaraladı.

Bıçaklanan K.Y. hastaneye kaldırıldı. Bacağından yaralanan K.Y’ye dikiş atıldığı öğrenildi. Diğer iki gencin ise hafif yaralı olduğu belirtildi.

Saldırının ardından olay yerine gelen polis hem faşist grubu hem de yaralanan gençlerden D.U. ve M.U’yu Cebeci Şehit Birol Özteki Polis Merkezi Amirliği’ne götürdü. Burada ifadeleri alan polis, gözaltı işlemi yapmadı. Polis ifadelerin ardından “olay çıkmasın” gerekçesiyle faşist grubu Esat Polis Merkezi’ne götürdü.

 Saldırıya uğrayan iki genç de Cebeci Şehit Birol Özteki Polis Merkezi Amirliği’nde tutuluyor.

SALDIRI ÖNCESİ ‘AKŞAM GEZİNTİSİ DEĞİL’ PAYLAŞIMI

Saldıran faşist grup arasında bulunan İsa Kök, olaydan kısa bir süre önce sanal medya hesabından paylaştığı arabada çekilen bir fotoğrafın altına, “Akşam gezintisi değil” notunu düştü.

İKİ KEZ SALDIRI

Saldırıya uğrayan gençlerden M.U, verdiği ifadelerde olayı anlattı.

Dicle Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi olduğunu belirten M.U, kardeşi İstanbul Üniversitesi’nde Yüksek Lisans öğrencisi olan D.U. ile birlikte tez hazırlamak üzere Ankara’ya geldiklerini söyledi. M.U, yaralanan K.Y’nin ev arkadaşları olduğunu söyledi. Kolaj semtinde ikamet eden bir arkadaşlarına oturmaya gittikleri sırada isimlerini polis merkezinde öğrendiği İsa Kök ve Fatih Temel’in kendilerine doğru “Ne bakıyorsunuz” diyerek seslendiklerini anlattı. M.U, “Sonra bu iki şahıs bize saldırdı. Bir şekilde oradan kaçtık İsa Kök ve Fatih Temel bir süre sonra bize yetiştiler. Bu sırada İsa Kök, K.Y’yi sol kalçasından bıçakladı” dedi.

POLİS ÖNÜNDE İKİ SALDIRI DAHA

K.Y’nin bıçaklanması üzerine tekrar kaçtıklarını ve seyir halinde olan polis ekibini durdurduklarını belirten M.U, “Bize saldıran istikametten 20-25 kişilik kalabalık geliyordu. Gelen kalabalık bize saldırdı. Sonra polisler beni ve D.U’yu arabaya bindirdi K.Y’de gelen ambulansla hastaneye kaldırdı. Polis merkezine gireceğimiz esnada kalabalık bir grup bize doğru saldırdı” ifadelerini kullandı.

İfadesi alınan M.U. ve D.U, kendilerine saldıran İsa Kök ve Fatih Temel’den ve diğer kişilerden davacı ve şikayetçi oldu.

‘SALDIRANLAR KÜRT KİMLİKLERİNİ BİLİYORDU’

M.U ve D.U’nun avukatı Doğay Abak da olayın tek taraflı bir saldırı olduğunu belirterek, karşı tarafın saldırı sırasında sarf ettiği sözlerin müvekkillerinin Kürt kimliğini bildiklerini gösterdiğini ifade etti. Avukat Abak, “Kimliklerinden haberdar olmaları nedeniyle yapıldığı bellidir. Ardından müvekkil ve yanındakilerin karşılık vermeden uzaklaşmalarına rağmen telefonla kişilerin toplanmasını sağlamış, 30 kişilik grup toplanmış, müvekkil ve onlara karşılık vermemiş olmaları ve uzaklaşmalarına rağmen bu 30 kişilik grup biri Polis Merkezi önünde olmak üzere iki kere saldırmışlardır” şeklinde konuştu.

İSA KÖK HAKKINDA

Saldıranlar arasında yer alan İsa Kök, daha önce de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde iki öğrenciye satır ve palalarla saldırmış ve yargılanmıştı. Ancak Kök yargılandığı davadan ödül gibi ceza almıştı.

Kök’ün de aralarında bulunduğu faşist grup hakkında “öldürmeye teşebbüs”, “eğitim ve öğrenimin engellenmesi”, “nefret ve ayrımcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçlarından dava açılmasını istenmişti. Ancak Ankara Savcılığı, olayı “iki taraf arasında okul içerisinde kavga” şeklinde değerlendirerek, sadece “yaralama” suçundan dava açmıştı. Yapılan yargılama ise Kök’e “haksız tahrik” ve “iyi hal” indirimi de uygulayarak iki kez 1 yıl 5 ay 24 gün hapis cezası vermiş ve cezayı ertelemişti.

Kök'ün ayrıca yargılandığı ve ceza aldığı başka davaların da olduğu biliniyor. 

Ancak hukuk fakültesinden mezun olan Kök, avukatlık yapıyor.