Ankara'da yasak ve engellemelere rağmen 1 Mayıs kutlandı

"Yasak" ve engellemelere rağmen Ankara'nın birçok noktasında 1 Mayıs kutlandı.

Ankara’nın farklı yerlerinde "yasak" ve engellemelere rağmen 1 Mayıs vesilesiyle yürüyüş düzenlendi.
Ankara’nın Mamak İlçesine bağlı 100’üncü Yıl Mahallesi’nde bir araya gelen Öğrenci Kolektifleri üyeleri, 1 Mayıs’ı yürüyüşle kutladı. “Renklerimizi kuşandık yaşasın 1 Mayıs” pankartıyla yürüyen öğrenciler sık sık “Üniversiteler ayakta 1 Mayıs’ta sokakta” sloganları attı.  

POLİS SALDIRISI VE GÖZALTILAR

Yürüyüş düzenleyen öğrencilere saldıran polis, 8 kişiyi gözaltına aldı.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) ve Yeni Demokrat Gençlik üyesi bir grup da Mamak ilçesinde bağlı Şahintepe Mahallesi’nde 1 Mayıs’a ilişkin yürüyüş yaptı. “Yaşasın 1 Mayıs, Bijî Yek Gulan” yazılı pankart açan gruba saldıran polis, 5 kişiyi ve haber takibi yapan MA muhabiri Ceylan Şahinli'yi gözaltına aldı.

 Emekçi Hareket Partisi (EHP) üyeleri ise Sakarya Meydanı’na yaptıkları yürüyüşle 1 Mayıs’ı kutlarken yasakları protesto etti. “İşsiz aşsız aşısız bırakan sermaye düzenini yıkacağız, Yaşasın 1 Mayıs” pankartıyla yürüyen gruba saldıran polis, 7 EHP üyesini gözaltına aldı.
Haber takibi yapan basına engel olan polis, Yol TV Muhabiri Özge Uyanık'ın telefonunu yere atıp üzerine bastı. Polis basını alandan uzaklaştırdı