Ankara yürüyüşüne saldırı: Çok sayıda gözaltı var

Gebze’den Ankara’ya yürümek isteyen Birleşik Metal-İş Sendikası işçilerine polis saldırdı. Gasp edilen hakları için yürümek isteyen çok sayıda işçi, gözaltına alındı.

Birleşik Metal İşçileri Sendikası’na (Birleşik Metal-İş) üye oldukları için Systemair, HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikalarında çalışan yüzlerce işçi, tazminatsız olarak işten atıldı ya da ücretsiz izne çıkarıldı. İşçiler, gasp edilen hakları için sabah saatlerinde Ankara’ya yürümek için sendikanın Gebze Şubesi önünde bir araya geldi.

“Sendikalaşma hakkı istiyoruz” pankartı arkasında yürüyüşe geçen işçilerin ellerinde “Anayasa hakkımızı kullandık, işten atıldık” ve “Sendikalaştık, tazminatsız işten atıldık” dövizleri yer aldı. “Yaşasın onurlu mücadelemiz”, “Direne direne direnişe zafere”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” ve “İşçiye uzanan eller kırılsın” sloganları eşliğinde yürüyen işçilerin önünü çok geçmeden kesen polisler, yürüyüşe izin verilmeyeceği ifade etti.

Fakat yürümekte ısrar etmeleri üzerine işçilere polis saldırdı.

Polis saldırısına “Baskılar bizi susturamaz” sloganları atarak tepki gösteren işçiler, darp edilerek gözaltına alındı.

Birleşik Metal-İş Gebze Şube Yöneticisi Muhammet Hanifi Orhan ve Mesut Bozöyük’ün de aralarında olduğu çok sayıda işçi gözaltına alındı.