Annelerin Botan'da barış nöbeti devam ediyor

Annelerin Botan'da barış nöbeti devam ediyor

Gerillaların sınır dışına çekilme kararı ardından, gruplar halinde Güney Kürdistan'daki Medya Savunma Alanları’na geçişleri sürerken, barış anneleri Cudi, Gabar dağları ile Besta bölgesi arasında kalan bölgede kurdukları çadırlarda geri dönüşlerde bir sorun yaşanmaması için nöbet tutmaya devam ediyor.

8 Mayıs tarihinden itibaren gerillaların geri çekilmelerinin başlaması ardından, geri dönüşlerde herhangi bir provokasyonun yaşanmaması için annelerin Botan bölgesinde kurdukları barış çadırındaki nöbetleri sürüyor. Kurulan çadırları ziyaret eden halk desteklerini sunarken, anneler geri çekilmelerin sürdüğü müddetçe burada nöbet tutacaklarını söylediler.

Barış nöbetinde bulunan gerilla annesi Hacer Timurtaş, çocukları için buraya geldiklerini belirterek, "Askeri operasyonları da durdurmak için geldik. Gerillalar rahatça geri çekilsin, provokasyon yaşanmasın diye buradayız. Operasyonlar ve karakol çalışmaları devam ediyor. Bunları kabul etmiyoruz. Bu tür geri dönüşleri boşa çıkaracak girişimler olduğu müddetçe biz buraları terk etmeyeceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın geri dönen gerillalar için "Cehennemin dibine gitsinler" sözüne tepki gösteren annelerden Hatice Cansırı da, "Çocuklarımız devletin baskısından dolayı dağa çıktılar. Onlara 'cehennemin dibine gitsin' diyenler cehennemin dibine gitsinler. Bizler çocuklarımız için yaşıyoruz, onlar için buradayız. Operasyonları durdurmak ve provokasyonların önüne geçmek için buradayız. Gerekirse çocuklarımızla birlikte savaşırız" şeklinde konuştu.

Barış nöbetinde bulunan annelerden Mevlüde Candemir de, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a sonsuz güvendiklerini belirterek, "Gerillalar ellerindeki esirleri bıraktılar, şimdi de barış için geri çekiliyorlar. Ancak halen KCK'den binlerce kişi tutuklu. Neden bunları serbest bırakmıyorlar" dedi.

Annelerin Botan'da barış nöbeti sürerken, onları ziyaret eden kadınlı-erkekli yüzlerce kişinin barış çadırlarını ziyaretleri de sürüyor.