AP parlamenteri Dance’dan Öcalan’a özgürlük çağrısı

Britanya sendikalarının Öcalan’ın özgürlüğü için başlattığı kampanyaya Avrupa Parlamentosu üyesi Seb Dance da destek verdi. Dance, Öcalan’ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Eş Başkanı Nilüfer Koç ile Ali Gül Özbek, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu üyesi Seb Dance ile bir araya geldi.

Görüşmede, Türkiye, Irak ve İran merkezli yaşanan siyasal gelişmeler ele alınırken, özellikle Türk devletinin baskıları üzerinde duruldu.

Dance, AP üyesi ülkelerin ve Avrupa Komisyonu’nun Türkiye başta olmak üzere bölgede yaşanan hukuksuzluklar ve insan hakları ihlalleri karşısında sessiz kalmalarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Dance, Kürt halkı ile dayanışmak için ellerinden gelen her türlü çabayı sergileyeceklerini ifade etti.

KNK Eş Başkanı Koç, Kürt halkı ve öncülük ettiği özgürlük mücadelesinin Ortadoğu’da barış, demokrasi ve istikrar için tek seçenek olduğunu belirterek, AP bünyesinde yürüttükleri çalışmalar için Dance’dan destek istedi.

Londra’yı temsil eden İşçi Partili AP milletvekili Dance, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın derhal serbest bırakılması ve Türk devletinin PKK ile müzakere masasına oturması çağrısında bulundu.

Öcalan’ın demokrasi, barış ve eşitlik mücadelesi yürüten bir lider olduğuna vurgu yapan Dance, Şubat 2019’da 20 yılını dolduracak olan bu esaret koşullarının derhal son bularak Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşmasını istedi.

Öcalan’ın özgürlüğü için özellikle Birleşik Krallık’ta geniş bir kampanya yürütülüyor. Kampanya, 2 yıl önce Britanya Parlamentosu'nda, milyonlarca üyesi bulunan sendikalarca ilan edilmişti. Eylül ayında, Britanyalı yerel belediye meclis üyeleri ve Londra Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin öncülüğünde Justice For Kurdistan (Kürdistan İçin Adalet) Kampanyası ilan edildi.