Ateşin Çocukları İnisiyatifi’nden bir ayda en az 88 eylem

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Haziran ayı içerisinde aralarında bir valilik binası, 23 fabrika ve 38 aracın olduğu en az 88 eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Ateşin Çocukları İnisiyatifi yayınladığı Haziran ayı bilançosunda çok sayıda kentte onlarca yakma eylemi gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Bilançoya göre bir ay içerisinde aralarında 23 fabrika, 38 araç, iki turistik mekan, 7 işyeri, bir valilik binası, bir belediye şantiyesi, iki askeri lojman, bir liman, bir otopark, bir tekne ve bir okulun olduğu 88 yakma eylemi gerçekleştirildi.

Ayrıca 45 aracın lastiklerinin bıçakla kesildiği ve üç adet TIR’ın “kıyıma uğratıldığı” belirtildi.

17 KENTTE EYLEM

Bilançonun detaylarında bu yakma eylemlerinin Balıkesir, Sakarya, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Kocaeli, Antep, Ankara, Trabzon, Manisa, Denizli, Muğla, Isparta, Konya ve Çanakkale’de gerçekleştiği görülüyor.

Yakılan yerler arasında 1 Haziran’da Sakarya’nın Geyve ilçesi Orhaniye mahallesinde üç katlı bir askeri lojman, İstanbul’da 3 Haziran günü Bakırköy Marmaray tramvay durağı, 14 Haziran’da İzmir’in Urla ilçesinde sahil şeridindeki bir liman, 15 Haziran’da Balıkesir’de “faşistlere ait” bir tekne, 20 Haziran’da İzmir’in Konak ilçesinde valilik binası, 23 Haziran’da Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde bir cam fabrikası, 26 Haziran’da İzmir Aliağa’da bir petrokimya fabrikası, 27 Haziran’da Antep’te askeri lojmanların bahçesi, 28 Haziran’da Adana Sarıçam’da 2 bin 500 metrekarelik alan üzerinde kurulu olan nişasta üretim fabrikası deposu ve 28 Haziran’da Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bir plastik fabrikası var.