'Ateşin Çocukları' 2021'de bin 56 noktayı yaktı

Ateşin Çocukları İnisiyatifi 2021 yılında 1056 noktada 2 bine yakın yakma olayı gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Ateşin Çocukları İnisiyatifi geçen yıl gerçekleştirdikleri yakma olaylarına ilişkin bilanço yayınladı.

İnisiyatife göre bir yıl içerisinde 1056 noktada en az 1778 yakma olay gerçekleştirildi. 

İnisiyatif, “Polis ve askerler, şehirlerimizde ve dağlarımızda terörist faaliyette bulunuyorlar” diyerek tırmanan devlet saldırılarına işaret ederken, özellikle uyuşturucu tuzağına düşürülen gençlerin durumu ve cezaevlerindeki işkenceye dikkat çekti.

“Devlet memuru olan çocuklarınız, kurumlarınız, imam ve öğretmenlerinizle pılınızı pırtınızı toplayıp ülkemizden defolana kadar kesintisiz bir biçimde” yakma olaylarını sürdüreceklerini belirten inisiyatif, Türk devletinin yürüttüğü asimilasyona karşı da duyarlı olmaya çağırdı. Özellikle Türk televizyon kanallarında diziler ve haberlerin Kürtlere hakaret etmekten ve yalan üretmekten başka bir işe yaramadığını ifade eden inisiyatif, “Evinizi asimilasyon merkezi yapmayın” dedi.

“İhanetçi, ihbarcı, düşmanla çalışan, fuhuş yaptıran ve uyuşturucu satanları” da uyaran İnisiyatif, bunların teşhir edilmesi ve bunlara karşı durulmasını istedi.

İnisiyatif son olarak “Yüreğinde ülke ve ulus aşkı olan her Kürt, 2022 yılının intikam yılı olacağını bilecek ve ona göre yaşayacaktır” dedi.

Bilançonun detaylarında yakılan yerler arasında 168 fabrika ve tesis, 385 araç (otomobil, TIR, kamyon ve otobüs), 252 motosiklet, 262 iş yeri-atölye, 52 depo, 17 AVM-market, 3 askeri alan-kışla, 1 sanayi sitesi, 1 gemi tersanesi, 65 gemi-yat-tekne, 9 üretim tesisi, 3 tren vagonu, 2 yakıt tankeri ve 1 ticaret merkezi var.