AvEG-Kon: Maraş'taki eyleme katılalım

AvEG-Kon, Maraş'ta çetelerin örgütlenmesi için planlanan kampa karşı direnişini sürdüren Alevilere destek verdi. Konfederasyon, 13 Mayıs'ta bölgede düzenlenecek eyleme katılım çağrısında bulundu.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Maraş Terolar'da, 'çete kampı' planına karşı 13 Mayıs'ta (yarın) düzenlenecek eyleme çağırdı.

Yazılı açıklama yapan AvEG-Kon, "Maraş Alevileri, Maraş'ın- 'Aşağı Terolar' olarak bilinen- Sivricehüyük köyü yakınında sekiz Alevi köyünün ortasına 27 bin Suriyeli sığınmacının barındırılması amacıyla AFAD tarafından kurulmak istenen mülteci kampına karşı haftalardır direniyor" hatırlatmasında bulundu.

"Yöre halkı, yaşam alanlarında kurulacak kampın Êzidîleri, Alevileri 'katli vacip' olarak gören cihatçı DAİŞ, El Nusra, Ahrar El Şam çetelerinin nüfuzuna ve örgütlenmesine açık olduğunu diğer sığınmacı kamplarında yaşanan deneyimlerden biliyor" denilen açıklamada, şöyle devam edildi:

'GÖÇERTME POLİTİKASI'

"1978 Maraş Katliamı'nın acı hatırası yörede hâlâ canlı. Daha da önemlisi bu katliamda canlarına kıyılan aralarında bebeklerin de olduğu kurbanların katilleri hala yargı önüne çıkartılmadı.

TOKİ’nin kamp inşaatı için ihaleye çıktığının açığa çıkması, bütün bu gerçeklerin halkın, kendi yaşam alanlarına bir sığınmacı kampı kurulmasının bir tesadüf veya hata eseri olmadığı, kampın Alevi halkın yaşam alanına kasten kondurulduğuna dair kuşkularını doğruluyor.

AKP hükümeti, Suriyelileri yurdundan eden savaşın başlıca kışkırtıcısı olması yetmiyormuşçasına şimdi de sığınmacıları Alevi-Kürt halkını kendi topraklarından göçertmeye zorlayacak bir iskan siyasetine alet etme peşindedir.

Bu kamp ile birlikte, eli kanlı çetelere alan açarak yeni katliamlara olanak sunmanın yanı sıra, aynı zamanda rant alanı olmasına izin vermeyeceğiz. Her dönem olduğu gibi, Cizre’den Nusaybin’e, Ankara’dan Suruç’a, halklarımızın kanlarına eli bulaşan bu katiller sürüsüne karşı halklarımızın kendi geleceklerini kendileri belirleme hakkını savunmaya devam edeceğiz."

AvEG-Kon, 13 Mayıs günü Maraş kampına karşı yapılacak eylemi desteklediğini belirtirken, duyarlı tüm kamuoyunu eyleme katılmaya çağırdı.