Avrupa'da eylemler sürüyor: Halkımızın sesi olalım

Avrupa'daki katliam protestoları ve öz yönetim direnişini sahiplenme eylemleri sürüyor. Marsilya, Strasbourg ve Hannover'deki eylemlerde, Avrupa devletlerine de katliamlara seyirci kaldıkları için tepki gösterildi.

MARSİLYA
Fransa'nın Marsilya kentinde, Arin Mirkan Kadın Meclisi ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından Kuzey Kürdistan'daki AKP terörü protesto edildi. Kentte, 4 Ocak'tan (dün) itibaren eylemsellik başlatılırken, Vieux Port Meydanı'nda bilgilendirme standı açıldı. 
Kürdistanlılar, Çarşamba günü de geniş katılımlı bir yürüyüş için saat 14.00'te Canabiere Meydanı'nda toplanacak. Buradan valiliğin önüne kadar yürüyecek olan kitle, Perşembe günü de yine saat 14.00-16.00 arasında stant açacak. Cuma akşamı ise geniş katılımlı bir mitingle eylemselliğe devam edilecek. Miting, saat 18.00'de Vieux Port Meydanı'nda gerçekleştirilecek. 
Tertip Komitesi, eylemlere katılım çağrısında bulundu.

STRASBOURG
Fransa'nın Strasbourg kentinde, TJK-E üyesi kadınlar zincirleme eylemsellik kapsamında Place Kleber'de çadır eylemi yaptı.
Kürdistan'daki katliamlara ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek kamuoyu oluşturmak amacıyla  çadır eylemi gerçekleştiren kadınlar, Fransa ve Avrupa devletlerine şöyle seslendi: "Paris'te katledilen 3 Kürt kadınının katliamında nasıl sessiz ve seyirci kaldıysanız, bugün Kürdistan'daki katliamlara da sessiz ve seyirci kalıyorsunuz. Şunu merak ediyor ve öyle olduğunu düşünüyoruz; acaba sessizliğiniz katliamlara ortaklığınızdan mıdır?"

'ÖZ YÖNETİMLERİ SAHİPLENELİM'

Eyleme ilişkin yapılan açıklamada, "Biz kadınlar olarak Önderliğimiz özgürleşene kadar eylemlerimizi her geçen gün daha da çoğaltarak alanlarda olacağız. Halkların direniş tarihlerine bakıldığında diktatörlerin hep kaybettiği görülecektir. AKP ve Erdoğan da bu direniş karşısında kaybedecektir, Öz yönetim direnişinde kararlı halk kazanacaktır. Vicdan sahiplerini, demokratları öz yönetim direnişlerini sahiplenmeye, katliamla karşı karşıya olan Sur, Cizre, Silopi ve daha birçok yerdeki halkımızın sesi olmaya davet ediyoruz." denildi.
Kentte, AKP'nin soykırımcı saldırılarına dikkat çekmek amacıyla gün boyu bildiri de dağıtıldı.

HANNOVER
Almanya'nın Hannover kentinde, Ronahi Kadın Meclisi öncülüğünde tren garı önünde bir araya gelindi. Kürdistanlılar, burada AKP'nin soykırımcı saldırılarını protesto ederken, katledilen sivillerin fotoğraflarını taşıdı. "Avrupa  Kürdistan'daki devlet terörüne suç ortağı oluyor" yazılı pankartın da taşındığı eylemde, sık sık "Çocuk katili Erdoğan" sloganı atıldı.
Eyleme, Almanlar da ilgi gösterdi.