Avukatlar: Mahkeme arkadaşlarımızın ölüm fermanını imzaladı!

ATK’nin “Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın tahliye talebinin reddedilmesini protesto eden avukatlar, “Mahkeme talimatla arkadaşlarımızın ölüm fermanını imzalamıştır” dedi.

Adli Tıp Kurumu’ndan ( ATK) “ Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen ölüm oruçlarının kritik aşamasında olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın tahliye talebi 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

ZORLA MÜDAHALE DEĞİL, ADİL YARGILANMA

Mahkeme kararına tepki gösteren Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Eylemde ilk konuşmayı Avukat Çiğdem Akbulut yaptı. ATK’nin 'Cezaevinde kalmaları uygun değildir' raporunu hatırlatan Akbulut, şöyle konuştu:

"Bugün çıkan bizim çıplak gözle gördüğümüz gerçekleri söyleyen bir rapordu. Ebru'nun da Aytaç'ın da geçirdikleri gün itibariyle hapishane koşullarında kalmalarının artık mümkün olmadığı söylüyordu bu rapor. Biz de arkadaşlarınıza kendi seçecekleri bağımsız hekimler tarafından, bağımsız hastanelerde durumlarının kontrol altına alınmasını bunun olabilmesi için de tahliye edilmelerini talep ettik. Ancak mahkeme tarafından arkadaşlarımızın talebini dışında bir karar çıktı. Ebru ve Aytaç için tıbbi müdahale için hastaneye kaldırılması yönünde bir karar verildi. Bu kararı bizim kabul etmemiz mümkün değil, bu karar arkadaşlarımıza kabul etmeyecekler. Çünkü arkadaşlarımız bir tedavi talep etmiyorlar. Ebru 210 gündür, Aytaç 179 gündür adil yargılanma talep ediyor. Tamamen siyasi talimatlarla hareket eden bir mahkeme tarafından haklarında 18 avukat arkadaşları ile birlikte kurulmuş olan 159 yıl hapis cezasının bozulmasını talep ediyorlar. Beraat değil, adil yargılanma istiyorlar.”

'ADİL YARGILANMA HAKKI İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Geçmişte ölüm orucunda olan ve daha sonra hayatını kaybeden Mustafa Koçak'a da zorla müdahale edildiğini hatırlatan Akbulut, “Şimdi belki de Ebru ve Aytaç'ın da zorla müdahale işkencesine maruz kalabilecekleri bir karar oluşturuldu. Arkadaşlarımızın hangi hastanede, hangi doktorlar tarafından tedavi edileceklerimi bilmiyoruz, ama arkadaşlarımız bu tedaviyi kabul etmeyecekler. Görüyoruz ki talimatlar, siyasi baskı kesilmemiş, arkadaşlarımızın soruşturmanın ilk gününden itibaren polisi, savcısı ve hakimi ile canına susamışlar. Biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Zorla müdahale işkencesine izin vermeyeceğiz. Arkadaşlarımızın adil yargılanma hakkı talebi kabul edinceye kadar mücadelemiz devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

‘MAHKEME ÖLÜM FERMANINI İMZALAMIŞTIR’

Avukat Sinan Zincir, Mahkemenin hukuk, adalet ve hakikatin değil ölüm kararının altına imza attığını vurguladı.

Mahkemenin Timtik ve Ünsal’ın aldıkları hapis cezalarını ve kaçma şüphesini gerekçe göstererek tahliye kararı vermediğini aktaran Zincir, “Mahkeme kararı ile arkadaşlarımıza zorla müdahalenin önünü açmıştır. Bu ülkede hapishaneler gerçekliğini iyi biliyoruz ama devrimcilerin ve devrimci avukatların iradesini de çok iyi biliyoruz. Arkadaşlarımızı öldürmelerine vermeyeceğiz. Direnişimize devam edeceğiz. ATK ‘ölüm sınırındalar cezaevinde kalamazlar’ diyor bir mahkeme bakanlıktan gelen talimata uyarak arkadaşlarımızı serbest bırakmıyor. Mahkeme talimatla arkadaşlarımızın ölüm fermanını imzalamıştır” dedi.

Açıklamanın ardından avukatlar, olası bir zorla müdahale girişimine karşı meslektaşlarının tutulduğu Silivri Cezaevi’ne doğru yola çıktı.