Avukatlardan hükûmete 'Tahir Elçi' sorusu  

Amed Barosu Genel Sekreteri Mahsum Batı, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na "Tahir Elçi soruşturmasının ucu nereye dokunuyor" diye sorarak, cinayetin üstünün örtülmek istendiğini belirtti.

Amed, 28 Kasım 2015'te Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare önünde katledilen eski Başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunamamasını, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmemesini protesto etmek için Diyarbakır Adliyesi önünde başlattığı eylemin 134'üncüsünü gerçekleştirdi. 

Açıklama yapan Amed Barosu Genel Sekreteri Mahsum Batı, daha önce gerçekleştirdikleri eylemlerde belirttikleri gibi Elçi soruşturmasında henüz şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan hiç kimsenin olmadığını söyledi.

'ÜSTÜNÜ MÜ ÖRTMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ?'

Dönemin Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Elçi Cinayeti'nden hemen sonra Elçi Ailesi'ne, 'ne olursa olsun bu olayın aydınlatılacağını, ucu nereye dokunursa dokunsun faillerin bulunacağı' sözünü verdiğini hatırlatan Batı, şöyle devam etti: "Buradan bu soruları sizler aracılığıyla devlet yetkililerine, savcılığa, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanlığı’na soruyoruz. Bu soruşturmanın ucu nereye dokunuyor?  Failler neden bulanamıyor. Daha önce soruşturma dosyasına sunduğumuz dilekçelerimizde belirttiğimiz gibi Tahir Elçi'nin failleri nerede?  Bu soruşturma neden ilerlemiyor? Tahir Elçi'nin vurulduğu sokakta silah kullanan onlarca kişi olmasına rağmen neden dosyada tek bir şüpheli yok? En basit adli vakada onlarca kişi şüpheli konumuna getirilip, haklarında soruşturma yürütülürken, böylesi ciddi bir olayda neden tek bir şüpheli yok?  Olayın üstü örtülmeye mi çalışılıyor?"