Avusturya’nın 3 merkezinde Kürdistan’daki direniş selamlandı
Avusturya’nın başkenti Viyana, Innsbruck ve Linz kentlerinde Türk devletinin Kürdistan’daki katliamları kınandı.
Avusturya’nın başkenti Viyana, Innsbruck ve Linz kentlerinde Türk devletinin Kürdistan’daki katliamları kınandı.
Avusturya’nın başkenti Viyana, Innsbruck ve Linz kentlerinde Türk devletinin Kürdistan’daki katliamları kınandı.
INNSBRUCK
Avusturya’nın Innsbruck kentinde başta Sur olmak üzere Kürdistan’ın birçok yerinde başlatılan ve sivil ölümlerinin gerçekleştiği sokağa çıkma yasağı protesto edildi.
Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin organize ettiği eylemde Kürdistan’da yaşanan sokağa çıkma yasağıyla beraber hayatını kaybedenler hakkında ve Kürdistan’a yapılan askeri yığınak hakkında bildiriler dağıtıldı.
Sokağa çıkma yasağı ile tahrip edilen tarihi binaların fotoğrafları ve Almanca “Sur, Cizre ve Kürdistan’ın diğer illerindeki katliama dur” pankartı açıldı.
Tirol Ciwanên Azad adına Rojda Koçgiri, Innsbruck Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına Dener Dersim birer konuşma yaparak, öz yönetimin önemine dikkat çekti.
VİYANA
Başkent Viyana’da ise, Parlamento önünde bir eylem düzenlendi. Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından düzenlenen eylemde Kürt halkının direnişi selamlandı. Yüzlerce kişi, “Hendekler onurumuzdur”, “Biji berxwedana gelan”, “Biji berxwedana YDG-H”, sloganlarıyla ilan edilen öz yönetimler ve direnen halk selamlandı. “Katil Erdoğan”, “Katil Türkiye” sloganları eylem boyunca sık sık atıldı.
Mitingde yapılan konuşmalarda Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların katliamları Avrupa sokaklarında ve diplomaside dile getirmek gerektiği vurgulandı. Viyana Parlamentosu önünde yapılan mitinge birçok kurum da destek verdi.
Eylem, bugün Ciwanên Azad öncülüğünde yapılacak bilgilendirme standı ve Cumartesi günü yapılacak mitinge katılım çağrısında da bulunuldu.
LİNZ
Linz’de ise Taubenmarkt’ta Kürdistan’daki öz yönetimleri sahiplenmek için Kürtler ve Kürdistan dostları bir miting düzenledi.
Mitingde yapılan konuşmalarda, “Öz yönetim alanlarına yönelik faşist Türk devleti topyekûn imha girişiminde. Ağır imha silahlarıyla ile öz yönetim ilanı yapan tüm kentlerimizde sivil bir katliamın yaşanmaması için kendine insanım diyen herkesin, her kesimin karşı durması gerekmektedir.
Tüm halkımızı alanlara çağırıyoruz” denildi.