Aydın’da dört HDP’li kadına çıplak arama işkencesi

Aydın Kadın Dayanışma Platformu, HDP’li dört kadına gözaltında çıplak arama işkencesi yapıldığı tepkisinde bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Aydın Kadın Dayanışma Platformu, HDP’li kadınların 14 Şubat'ta Aydın’da gözaltına alındığı ve çıplak aramaya maruz kaldığını belirtti.

Platform, “Devlet yetkililerinin her türlü yalanlamasına karşın TİHV’e yapılan başvurulara göre çıplak arama ve iç beden muayenesinin son on yılda hem gözaltı hem de hapishanelerde bir işkence yöntemi olarak yeniden yaygınlaştı” diye tepki gösterdi.

Açıklamada, devamla şunlar belirtildi: “Uzun zamandır bu ülkede demokratik çerçevede, barışçıl yollarla temel insani haklardan olan ifade özgürlüğünü kullanan her muhalif vatandaşın örgüt üyesi veya terörist olarak suçlanıp toplum nezdinde afişe edildi. Duymak istemeyen kulaklar için bir kez daha tekrar etmek istiyoruz ki işkence ne savaş ne olağanüstü hal, hiçbir gerekçe ileri sürülmeksizin mutlak olarak yasaktır. Çıplak arama bir işkence biçimidir ve suçtur. Aydın Kadın Dayanışma Platformunun tüm bileşenleri olarak kadın arkadaşlarımızın hak arayışında yanlarındayız. Biz kadınlar asla yalnız yürümeyeceğiz.”