Ayvalıtaş davası polis saldırısıyla başladı

Ayvalıtaş davası polis saldırısıyla başladı

Gezi Parkı protestoları döneminde 1 Mayıs Mahallesi TEM otoyolunda bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş davası başladı. 

Davaya bakan İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma salonuna sadece Ayvalıtaş ailesi ile kazada yaralanan şahsın alınmasına karar verdi. Dava için Kartal'daki İstanbul Anadolu Adliyesi'ne gelen yüzlerce kişi, duruşma salonu önünde beklerken, salona basın mensupları dahil kimsenin alınmayacağı belirtildi.

Mehmet Ayvalıtaş'ın anne ve babası, yaralı müşteki ve milletvekilleri alındıktan sonra kapı kapatılınca, salona girmek isteyen kitleye polis biber gazıyla saldırdı.

Polis saldırısı "Her yer Taksim her yer direniş" sloganıyla karşılanırken, Ayvalıtaş ailesi de polise "Bu kanın hesabını vereceksiniz" diye tepki gösterdi.

Yapılan görüşmeler üzerine mahkeme heyeti, Gezi protestoları sırasında yaşamını yitirenlerin aileleri ile basın mensuplarının salona alınmasını kabul etti.

Duruşma salonu ve adliye önünde kitlenin bekleyişi sürüyor.