Bakırköy'deki tutsak aileleri: Her gün geleceğiz!

Tutsak ailelerinin Bakırköy Cezaevi önündeki eylemine polis engel oldu. Aileler, "Ne yaparsanız yapın, her gün burada olacağız" dedi.

İmralı tecridine karşı çocukları açlık grevinde olan aileler, nöbet tutmak için bir kez daha Bakırköy Cezaevi önünü gitmek istedi. Ailelere Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ve avukatlar da destek verdi. E-5 Otoyolu kenarında toplanan aileler, buradan cezaevi önüne yürümek istedi. Aileleri burada durduran polis, eylemin yasak olduğunu ileri sürerek cezaevine geçişe izin vermeyeceğini söyledi, dağılmamaları halinde müdahalede bulunacağı tehdidinde bulundu.

'NE YAPARSANIZ YAPIN...'

Silivri Cezaevi’nde oğlunun açlık grevinde olduğunu dile getiren Anne Nesibe Başaran ise, şu sözlerle tepki gösterdi: “Bizler haklıyız. Yüreğimiz yanıyor. Başka nereye gideceğiz, tabii ki buraya geleceğiz. Kaç gündür oruçluyuz. Evde huzurumuz yok. Çocuklarımız kötü bir şey yapmıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, her gün buraya geleceğiz. Biz kaç yıldır aynı zulmü görüyoruz. Artık yeter yeter yeter!"