Baltık Denizi ve Stockholm'de Öcalan'a özgürlük eylemi

Uluslararası Komplo'nun yıl dönümünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Baltık Denizi ve Stockholm'de eylem yapıldı.

Finlandiya'da yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük Uluslararası Komplo'yu kınamak adına, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen eyleme katılmak için gemiyle yola çıktı.

Geminin hareket etmesinden hemen önce güverteye çıkan bir grup Kürdistanlı, PKK, KCK, YPG/YPJ ve PJAK bayrakları, Öcalan'ın posterleri ve özgürlüğünü talep eden pankratları açtı, “Bijî Serok Apo”, “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü”, “Be Serok jiyan nabe” sloganlarını attı.

Kürdistanlılar, aynı eylemi gemi Stockholm'e yaklaştığında da tekrarladılar. Toplam bir saat süren eylem, gemide ve rıhtımda bulunan yolcular tarafından ilgiyle izlendi.

Eylemcilerden  Doğu Kürdistanlı Aryo Mihrican ve Dilan Yıldız, gemide gerçekleştirdikleri eylem hakkında ANF'ye açıklamalar yaptı.

Aryo Mihrican, 70 civarında Kürdistanlının gemi hareket ettiği sırada güverteye çıkarak Öcalan'ın özgürlüğü için eylem yaptığını, güvenlik görevlileri ve yolcuların kendilerine neden eylem yaptıkları sorusunu yönelttiklerini belirttikten sonra, izlenimlerini şöyle aktardı:

“Eylemin amacını anlattığımızda ilgileri arttı. Bazıları zaten Öcalan'ı tanıyordu, tanımayanlar da eylemimize hak verdi. Güvenlik görevlileri bizi engellemeye çalışmadı. Biz Kürt halkı ve Öcalan özgürlüğüne kavuşana kadar eylemlerimizi sürdüreceğimizi anlattık.”

Dilan Yıldız da, "Eylem ilgiyle karşılandı. Özgür bir gelecek için Önderliğimizin serbest bırakılmasını istiyoruz. Kürt halkının özgürlüğü Öcalan'ın özgürlüğüne bağlı” dedi.

STOCKHOLM'DE KOMPLO PROTESTO EDİLDİ

Uluslararası Komplo İsveç'in başkenti Stockholm'de bir yürüyüş ve mitingle protesto edildi.

İsveç'in değişik yerleşim birimlerinde yaşayan Kürdistanlılar, saat 13.00 sularında il merkezindeki tarihi İşçi Sendikaları Konfederasyonu binası önünde toplandı. Ellerinde dev PKK bayrakları ve Öcalan'ın posterleri ile Türk devletini protesto eden ve Öcalan'ın özgürlüğünü isteyen pankrat ve dövizler taşıyan eylemciler, yürüyüş boyunca komplo ve Türk devletini kınayan konuşmalar yaptı.

Karlskoga ilinden gelerek eyleme katılan Oktay Turgay, bir grup arkadaşıyla 300 kilometrelik yoldan gelerek Öcalan için yapılan eyleme katıldıklarını söyledi.

“Yağmur, kar, soğuk bizim için fark etmez. Öcalan'ın özgürleştirilmesi için yapılan eylemlere tüm Kürtler katılmalı. Kürt Halkı Önderini mutlaka özgürleştirecek. Ya olacak, ya olacak. Başka bir alternatif yok” diyen Turgay, tüm Kürtlere de “Elininizi cüzdanınıza değil vicdanınıza koyun” diyerek, mücadeleye destek vermeleri çağrısı yaptı.

Yağmur altında gerçekleşen eylemde “Bijî Serok Apo”, “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü”, “Be Serok jiyan nabe”, “Katil Erdoğan”, “Türk ordusu Kürdistan'dan defol”, “Öcalan'ı özgürleştireceğiz” sloganları atıldı.

Kürdistanlılar, Norrmalm Meydanı'nda NCDK-İ'nin komployu kınayan ve Öcalan'ın özgürlüğünü talep eden bildirisinin okunmasından sonra marşlar söyledi.