Barış Anneleri, köylerde komünler oluşturacak
Barış Anneleri, köylerde komünler oluşturacak
Barış Anneleri, köylerde komünler oluşturacak
Amed Barış Anneleri Meclisi buluşmasında gidilen meclisleşme kararı kapsamında köylerde komünlerin oluşturulacağı, sorunların buralarda çözüme kavuşturulacağı belirtildi. Bu doğrultuda Barış Anneleri bir yandan barışa bir yandan da yerelde yaşanan sorunlara el atacak.
Amed Barış Anneleri Meclisi'nin düzenlediği "Meclisleşme" toplantısında konuşan DÖKH aktivisti Gülistan Balkaş, iki ay önce Barış Anneleri İnisiyatifi tarafından düzenlenen konferansta Barış Anneleri İnisiyatifi’nin meclisleşme kararı aldığını ve Amed’de, alınan kararın startının verildiğini belirterek, bundan böyle tüm kentlerde barış annelerinin meclisleşmeye doğru gideceğini ifade etti. Meclisle birlikte anaların kendi kararlarını özgür bir şekilde alarak yaşama geçireceğini kaydeden Balkaş, tüm annelerin söyleyecek bir sözünün olduğunu ve sürece cevap olacak bir şekilde güçlü katılım sağlaması gerektiğini belirterek, "Çalışmalarımıza start veriyoruz" dedi.
Köylerde komünlerin oluşturulacağını, sorunların buralarda dile getirilerek çözüme kavuşturulacağını kaydeden Balkaş, annelerin birlik içerisinde kendi sorunlarına ve umutlarına ortak olacaklarını söyledi. Balkaş, "Meclis halkların iradesidir. Barış annelerinin meclisi, anaların iradesidir" dedi.
Barış annesi Ayhan Yersin ise, artık çocuklarının ölmesini istemediklerini ve bunun için mücadeleyi yükseltmenin gerektiğine vurgu yaparak, tüm analara kurulan meclisin çalışmalarına katılmaları yönünde çağrı yaptı. "Biz çocuklarımızı çikolata ile değil, salça ekmek ile büyüttük" diyen Yersin, "Birbirimizin elini bırakmayalım. Yüreklerimiz bir atıyor, yüreklerimiz; 'çocuğum ölmesin' diyor" dedi. Yersin, bu süreçte kendileri için Barzani ya da farklı birinin söylediği sözlerin bir öneminin olmadığını belirterek, "Bizim kulaklarımız yalnızca bir ses duyar, o da Önder Apo'nun sesidir. Barzani'nin buraya gelmesi bizim için hiç bir şey ifade etmiyor" ifadelerinde bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından Diyarbakır Barış Anneleri Meclisi'nin ilk toplantısı sona erdi.