Barış Anneleri polis şiddetini protesto etti

Türk polisinin Gebeze ve Kızıltepe’de annelere yönelik saldırısını kınayan Barış Anneleri, beyaz tülbentlerini yere attı.

Barış Anneleri Amed Meclisi, Cuma günü Gebze Cezaevi önünde, Cumartesi günü ise Mardin’in Kızıltepe ilçesinde annelere dönük polis şiddeti ve tacizine ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

HDP Amed İl Örgütü binası önünde yapılan açıklamaya HDP Amed milletvekilleri Saliha Aydeniz ve Semra Güzel, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, HDP’li belediyelerin kadın eşbaşkanları da katıldı.

Açıklama yapan Barış Anneleri Amed Meclisi üyesi Müşeer Ülker, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Çocuklarımızın sesiyiz. Kanımızın son damlasına kadar çocuklarımızın yolundayız” dedi.

Polisin 70 yaşındaki annelere coplarla saldırısını hatırlatan Ülker, “Çocuklarımız açlık grevinde ve bedenlerini ölüme yatırmışlar. Biz anneyiz ve ciğerimiz yanıyor. Çocuklarımızın ölmemesi için onların sesi oluyoruz” diye belirtti.

Ülker, “Ölmek için bu greve başlamadılar. Hapishanelerden tabut çıkmasını istemiyoruz. Bu tecrit kaldırılsın” diye ekledi.

HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz, tecridin tüm Türkiye toplumuna uygulandığını ifade etti.

Öcalan üzerindeki tecridin bugün Türkiye’de yaşanan krizin yaşanmasına neden olduğunu vurgulayan Aydeniz, “Sayın Leyla Güven’in talebi nasıl toplumsalsa bugün direnişi de toplumsallaşmıştır” dedi.

Annelere yönelik saldırıya dikkat çeken Aydeniz, “Bu müdahale ülkeyi yönetememe ve çürümüşlüğün göstergesidir. Tecrit kırılmazsa Türkiye’deki tüm krizler devam edecektir” diye konuştu.

“Cezaevlerinde çıkacak her bir cenazenin siyasi sorumlusu bugünkü iktidardır” diyen Aydeniz, Kürtlerle düşmanlık politikasının Türkiye’ye kazandırmadığını vurguladı. Aydeniz, “Kürtlerle düşmanlık her geçen gün kaybettiriyor. Yine kaybediyorsunuz” uyarısında bulundu.

Konuşmaların ardından kadınlar, annelere dönük polisin sert müdahalesini taktıkları beyaz tülbentleri yere atarak protesto etti.