Baro başkanları oturma eylemine başladı

Polisler, "Savunma Yürüyüşü”ne katılan baro başkanlarının Ankara'ya girişleri engelleyerek darp etmesi üzerine oturma eylemi başlattı.

Baroların seçim sistemine dönük yapılmak istenilen düzenlemeye karşı Türkiye’nin dört bir yanından “Savunma Yürüyüşü” başlatan baro başkanları, Ankara girişindeki Eskişehir yolunda polisler tarafından engellendi. Polisler, yürüyüşçüleri karşılamak isteyen Ankara Barosu üyesi avukatların geçişlerine de izin vermedi. Avukatlar, engellemeleri “Savunma yoksa adalet yok” ve “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarıyla protesto etti. 

Engelleme esnasında baro başkanları ve polis arasında arbede yaşandı. Baro başkanları polis barikatını aşmak için girişimde bulunurken, yaşanan  olaylarda 6 baro başkanı polisler tarafından darp edildi. Antep Baro Başkanı Bektaş Şarklı polis kalkanlarıyla darp edilirken, Aksaray Baro Başkanı Evren Dinçer, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez ile birlikte 2 baro başkanı ise tüm saldırıları rağmen barikatı aşarak, Ankara Barosu avukatlarının yanına geçti. 

Geçişlerine izin verilmediği için baro başkanları oturma eylemine başladı. Ankara Barosu yönetim kurulu ve çok sayıda avukat da, baro başkanlarına destek vermek için oturma eylemine geçti.