Baroların eylemi Ankara girişinde sürüyor

Avukatların yürüyüşü Ankara girişinde devam ederken, eyleme cübbesiyle katılan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Barolar yoksa savunma da yoktur” dedi.

AKP-MHP iktidarının baroların yapısı ve seçim sistemini değiştirme girişimine karşı bir çok kentten Ankara’ya doğru başlatılan “Savunma Yürüyüşü”, başkent girişinde polisler tarafından engellendi.

Baro başkanları ve avukatla, polisin tutumunu slogan ve alkışlarla protesto ederken, oturma eylemine cübbesiyle katılan “Barolar yoksa savunma yoktur. Savunma yoksa adil yargılanma yoktur" diye tepki gösterdi.

Beştaş, "İktidar baroları kendine bağlamak ve kendi emir eri yapmak için uzun süredir bir çalışma içerisindeydi. Savunma yürüyor, aslında bu çok önemli ve değerlidir” diye ekledi.

Beştaş, kent girişinde 100 bin avukatın iradesinin engellendiğine dikkat çekerken, şu ifadeleri kullandı: “Savunmanın temsiliyetini engellemek totaliter bir resim daha verdi. Tek adam rejimi dediğimiz tamda böyle bir manzaradır. Burada avukatların yargıyı, savunmayı temsil eden cübbeleriyle engellenmesi AKP’nin çaresizliğini ve acizliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Kesinlikle barikatlar açılıp, savunma yürümelidir. Savunma sadece kendisini temsil etmiyor. Adil yargılamayı temsil ediyor, tarafsız ve bağımsız bir yargının olmazsa olmaz olduğunu ifade ediyor"

Barolara Ankara girişindeki engel, başka kentlerde de protesto edildi. Antep Barosu avukatları, kentteki adliye binası önünde bir açıklama yaptı. Avukatlar, darp edilen baro başkanlarından özür dilenmesini istedi.