Barzani ve Erdoğan Amed'e geldi

Barzani ve Erdoğan Amed'e geldi

Türk Başbakan Erdoğan'ın bugün Amed'e yapacağı açılış ve ziyarete katılmak için Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ya konvoy halinde giriş yaparak karayolu ile Amed'e hareket etti. Erdoğan da Amed Büyükşehir Belediyesi'ne geldi. 

Mesut Barzani ve beraberindeki heyet, bugün sabah saatlerinde Habur Sınır Kapısı'ndan onlarca araçtan oluşan konvoy halinde giriş yaptı. Barzani'nin heyetinde Şivan Perwer KDP üst düzey yetkilileri ile Federal Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nden bazı milletvekili ve bakanların da bulunduğu öğrenildi. 
Habur Sınır Kapısı'nda AKP Şırnak Milletvekili M.Emin Dindar, Vali Mustafa Akgün ve Emniyet Müdürü Avni Usta tarafından karşılanan Barzani ve beraberindekiler, daha sonra karayolu ile Amed'e hareket etti. 
Barzani'yi Amed girişinde HAK-PAR'lıların da aralarında olduğu yüzlerce kişi yolda 'Bijî Kürdistan" sloganları ile karşılarken, Barzani, Şivan Perwer ve KDP yetkililerini taşıyan araçlar yoğun güvenlik önlemleri altında kalacakları Green Park Oteli'ne hareket etti. 

Barzani ve beraberindekileri burada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Amed Milletvekili Leyla Zana, BDP Amed Milletvekili Altan Tan karşıladı. Barzani ve beraberindeki heyet burada dinlenmeye çekildi. 

Erdoğan ise Osman Baydemir'i ziyaret etmek üzere Amed Büyükşehir Belediyesi'ne geldi. 

Uçak ile Amed Havaalanı'na gelen Başbakan Erdoğan'a Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra bazı bakanlar ve AKP milletvekilleri eşlik ederken Erdoğan ve beraberindekileri AKP'li Milletvekillerinin yanı sıra DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Milletvekilleri Leyla Zana, Sırrı Sakık ile Amed Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir karşıladı. 

Erdoğan daha sonra Amed Büyükşehir Belediyesi'ne geçti.