Başbakanlık talimatıyla erişim yasağı

Başbakanlık talimatıyla erişim yasağı

Hükümetin internete ilişkin kısıtlayıcı düzenlemeleri sürüyor. Yakında Meclis'e gelecek olan tasarıya göre; 'hükümet talimatıyla erişim engellemesi' yapılabilecek.
Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, "milli güvenlik ve kamu düzeninin korunmasının gerektiği hallerde erişimin Başbakan veya Ulaştırma Bakanı'nın talimatıyla engellenebileceğini" açıkladı. Elvan, "Kamu düzeni ve milli güvenlik ile ilgili olan hususlarda, eğer gecikmesinde herhangi bir sakınca varsa - ki Anayasamızın 22'nci maddesinde bu ifade ediliyor - Başbakanlık veya ilgili bakanlığın bildirimi ile işlem yapılacak" dedi.
24 SAAT İÇİNDE MAHKEMEYE BAŞVURU
Düzenlemeye göre; Başbakanlık veya Bakanlığın "Bu kamu düzeni ve milli güvenliği ilgilendiren bir husustur" diyerek Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) bildirimde bulunması yeterli olacak. TİB geçici olarak erişimi engelleyecek ve 24 saat içerisinde mahkemeye başvurma zorunluluğu getirilecek.