Basın kurumlarının gasp edilen varlıkları satışa çıkartıldı

Kapatılan DİHA, JİNHA, Azadiya Welat ve Azadî TV gibi basın yayın kurumlarının varlıkları satışa çıkarıldı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), KHK ile kapatılan 11 medya kuruluşunun farklı kentlerdeki bürolarındaki makine, teçhizat ve demirbaşlarını teklif alma yoluyla satışa çıkardı. Bunların arasında Dicle Haber Ajansı (DİHA), Jin Haber Ajansı (JİNHA) Amed Bürosu ve Azadiya Welat gazetesi, Azadî TV ve Bizim Kocaeli gazetesi de var.

DİHA’nın Ankara Bürosu’ndaki varlıklara 905 TL, JİNHA’nın Amed Bürosu’ndaki varlıklar 4 bin 536 TL, Azadi TV 245 bin TL, Bizim Kocaeli gazetesine ise 176 bin TL değer biçildi.

Gasp edilen varlıklar, 30 Nisan mesai bitimine kadar alınacak tekliflerin değerlendirilmesi sonucunda satılacak. Birden fazla teklif verilen varlıklar için teklif sahipleri arasında 4 Mayıs’ta açık artırma yapılacak.