Başkanlık isteyen AKP’li aday akıl hastası diye emekli olmuş!

HDP’li Bağlar Belediye Başkanını “KHK’li” diye şikâyet eden ve Başkanlık yetkisi isteyen AKP adayı Hüseyin Beyoğlu ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Medya Haber TV'ye göre AKP’nin Bağlar Belediye Başkan adayı Hüseyin Beyoğlu’nun 2001 yılında Elazığ Akıl Hastanesi’nden rapor alarak malulen emekli olduğu ortaya çıktı.

Rapor aldıktan sonra 2012 yılında AKP İl Başkanlık görevine getirilen Beyoğlu, daha önce “Yalar” soyadını taşıyordu. AKP’li aday, 2016 yılında soyadını “Beyoğlu” olarak değiştirdi.

KHK zulmüne maruz kalan HDP’li başkanı şikayet eden Beyoğlu’nun raporlu olmasının ortaya çıkmasıyla Bağlar İlçesi’nde Başkanlığın kime verileceği tartışılmaya başlandı. Saadet Partisi Amed İl örgütü harekete geçti. SP İl örgütü, Beyoğlu’nun Akıl Hastanesinden raporlu olduğunu, bu nedenle başkanlık görevinin kendi adaylarına verilmesini talep edecek.

Hakkında birçok vukuat bulunan Beyoğlu’nun geçtiğimiz yıl trafik polislerine tehdit ve hakaret ettiği, bu nedenle hakkında dava açıldığı öğrenildi. Dava kentteki 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

Öte yandan Beyoğlu ile ilgili 2012 yılında Sözcü Gazetesi söz konusu iddiayı gündeme taşımıştı. Haberde, İl Başkan Yardımcılığı görevine getirilen (Yalar) Beyoğlu’nun imamlık yaptığı dönemde imamlardan rüşvet alarak onlara da rapor aldırdığı, imamlık maaşı ile sürücü kursu açtığı ve kısa sürede servetini yüzlerce kat artırdığı belirtilmişti.

Aynı haberde, teşkilat kasasının başına getirilen emekli imam Yalar'ın, emekliliğinden önce bir süre müftülük murakıplığı görevinde bulunduğu dönemde, görev yapan imamlar arasında aldığı paralar karşılığında müftülükçe yapılan imtihanların kazanılmasını sağladığı da iddia edilmişti.

Yalar imamlık yaptığı sıralarda, dönem müftüsünün, “siyasi ilişkilerini” baskı unsuru olarak kullanarak, müftüyü etki altına almakla da suçlanıyor.