Bayındır: Önceliğimiz tecridi kırmak

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, bir kongre sırasında yaptığı konuşmada “Bizim önceliğimiz Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kırmaktır. Bugün de yarın da mücadelemizi büyüteceğiz” dedi.

Van’da Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği’nin (MEBYA-DER) 1’inci olağanüstü kongresini topladı

Kongreye yüzlerce kişi katıldı. Bunlar arasında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayyip Temel, HDP milletvekilleri Muazzez Orhan ve Murat Sarısaç ile parti yöneticileri, Tevgera Jînen Azadi (TJA), Barış Anneleri Meclisi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi, Tutuklu Yakınlarıyla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), DİK, KESK, ÖHD, DİSK-Genel-İş, Star Kadın Derneği yönetici ve üyeleri ile yerlerine kayyım atanan belediye eşbaşkanları da yer aldı.

Divan seçimi ardından bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayyip Temel, Kürt halkının değerlerinin saldırı altında olduğunu belirtti.

Temel, “Bunların öncelikleri ailelerimize saldırmaktır. Bakanları televizyona çıkıp ailelerimizi tehdit ediyor. Binlerce ailemiz tehdit edildi, aileleri değerlerinden uzaklaştırmak istediler. Ancak, bunu başaramadılar. Sizler, bu yolda mücadelenizden vazgeçmediniz” dedi. 

“Kürtlerin sırtı bugüne kadar yere değmemişse özgürlük savaşçıları sayesinde olduğunu” ifade eden Temel, saldırılara karşı örgütlenmeye ve Kürtler arası birliği kurmaya çağırdı.

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise, zamanın artık Kürtlerin zamanı olduğunu vurguladı.

Bayındır, 2014’te Türk devletinin Kürtlere karşı uygulamaya koyduğu çökertme planını hatırlatarak, “Bu proje Kürt özgürlük mücadelesi karşısında yenildi” dedi.

Bayındır, “Bakur’da AKP-MHP iktidarı yenildi, tek bir şey ellerinde kaldı, o da cezaevlerindekilere karşı yürürlüğe koydukları politikalardır. Sayın Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış bir tecrit yürütüyorlar. Ancak, yaptıkları her proje ve plan yenildi. Kürt halkı, mücadele gerçeğini Amed zindanından almıştır. Kürt halkı, Sayın Öcalan’a sahip çıktı ve tecride karşı da mücadelesini sürdürecek. Bizim önceliğimiz Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kırmaktır. Bugün de yarın da mücadelemizi büyüteceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmalar ardından tek liste ile seçimlere gidildi ve eşbaşkanlığa Hanım Kaya ile Burhan Demir seçildi.