BDP ve DTK, Akil İnsanlar komisyon başkanlarıyla görüşüyor
BDP ve DTK, Akil İnsanlar komisyon başkanlarıyla görüşüyor
BDP ve DTK, Akil İnsanlar komisyon başkanlarıyla görüşüyor
DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ve BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki heyet, Akil İnsanlar Komisyonu başkanlarıyla görüşme yapıyor. Görüşmeye ilişkin konuşan BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Akil İnsanlar heyetinden Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme yapmalarını istediklerini söyledi.
DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve BDP Milletvekili Altan Tan, demokratik çözüm sürecinde gelinen son durumu karşılıklı değerlendirmek üzere Akil İnsanlar Komisyonu başkanlarıyla Meclis'te biraraya geldi. Saat 13.00'te Meclis'te basına kapalı yapılan görüşmenin ardından görüşmeye ilişkin BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken kısa bir açıklama yaptı. Baluken, Akil İnsanlar heyetinin kendilerine gözlemlerini aktardıklarını ifade ederek, gözlemleri birebir öğrenme fırsatı bulduklarını söyledi. Baluken, kendilerinin de hükümetle yaptıkları görüşmeyi Akil İnsanlar heyetine aktardıklarını belirterek, "Akil insanlar heyeti iki gün içinde Başbakan ile görüşecekler. Ve toplam 7 bölgenin raporunu verecekler" dedi. Baluken, heyetin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşmesini istediklerini kaydetti.
Baluken, toplantıda "KCK" tutuklularının durumunu ve Gezi Parkı olaylarının da görüşüldüğünü aktardı. Baluken, önümüzdeki hafta İmralı'ya bir heyetin daha gitmesi gerektiğini sözlerine ekledi.